Double click Amerika 2018
24 juli 2018
Alweer zo'n heerlijke dag die eindigde met een gouden randje. Vanochtend sliepen we heerlijk uit. Daarna ontbeten we met het zelfgebakken brood en de zelfgemaakte jam en honing van onze gastvrouw Edna. We skypten nog even met de oma's en de rest van de familie en daarna gingen we op pad. We gingen op weg naar het Silver Falls State Park. Onderweg zagen we de meest schatiige huisjes en overal waar je maar kijken kon kerstboomkwekerijen. Hele bossen hebben ze er hier mee aangelegd, zo ver als je maar kunt kijken. En niet van die zielige boompjes zoals bij ons maar perfect gevormde bomen van klein tot metershoog. Zoals Anouk al zei, het lijken wel de perfecte legokerstboompjes van vroeger. Al snel kwamen we aan bij het park en hier liepen we eerst de South Falls trail. We kwamen bij een hoge waterval die we eerst van bovenaf zagen en waar we even later ook achterdoor konden lopen. Je kunt merken dat het ook hier heet is voor de tijd van het jaar. In het voorjaar komt er vast meer water naar beneden, maar toch een leuke ervaring om er achterlangs te kunnen lopen.
Daarna reden we naar de andere kant van het park waar we de North Falls trail liepen. Eerst een stukje over een brug en door een prachtig bos met overal mooi groen mos aan de bomen. We zagen ook deze waterval eerst van bovenaf en via de trail konden we ook achter deze waterval komen. Het water heeft hier in de loop der tijd een hele grot uitgesleten. Het was met het tegenlicht moeilijk om foto's te maken, maar er zijn er toch een paar gelukt. We besloten het hierbij te laten. Als de grote watervallen al zo weinig water hebben, dan heeft de rest waarschijnlijk ook geen zin en een rustdag is ook wel eens lekker.
We zochten eerst nog even een picknicktafel op voor onze meegebrachte lunch en daarna reden we weer naar Stayton. Daar gingen we naar de A&W. Een oude dinner met fastfood. We bestelden daar heerlijke milkshakes en een sundae ijsje. Toen dat op was haalden we bij de Safeway boodschappen voor de bbq die avond. Anouk ging lekker luieren en Erik en Anne gingen bij de plaatselijke laundry de was doen. Wat gaat dat in Amerika snel met die grote machines. Binnen iets meer dan een uur was alles gewassen en gedroogd. Ook Anne en Erik gingen lekker even lui doen en daarna maakten we de bbq aan.
Intussen vroeg Edna of Anouk zin had om nog even paard te rijden. Haar man, Tony was net terug met de paarden. Met een van zijn paarden, Gipsy, doet hij wedstrijden lassowerpen. Anouk mocht ook even op Gipsy rijden. Dat liet ze zich natuurlijk geen twee keer zeggen, dus na het eten liepen we naar beneden naar de stal en de weide. Het was intussen zeker vijf jaar geleden dat Anouk gereden had, maar ze was het zeker nog niet verleerd. Tony vond ook dat ze prima kan rijden. Wat een leuke en onverwachte afsluiting van de dag en wat een lieve mensen zijn dit toch. We hebben het hier heel fijn gehad, maar morgen gaan we toch echt weer verder met onze roadtrip.