Double click Amerika 2015
Vanochtend nog even naar het mooie strand van Fort Myers Beach. De pelikanen vlogen weer af en aan en een heleboel vogels waren iets te eten aan het zoeken aan de rand van de zee. Daarna ontbijtje op de kamer, douchen en de laatste spulletjes weer in de koffers.
25,26 augustus 2015
We gingen nog even lunchen bij Nervous Nellies, waar we bijna vier weken geleden ook hadden gegeten. Het eten was ook nu weer erg lekker. Wat een leuk restaurant hier aan de haven. Ook hier zagen we weer pelikanen. Daarna gingen we op weg naar het vliegveld.
Het inleveren van de auto ging snel. Wat een fijne auto was dit. We trokken onze lange broeken en een schoon shirt aan en gaven de koffers af. Eéntje was er toch nog te zwaar, dus deden we wat schoenen in een strandtas als handbagage. De veiligheidscontrole ging snel. Het is dan ook maar een klein vliegveld. Op twee borden zagen we alle vluchten van vandaag en morgen staan. Onze vlucht was de enige internationale vlucht. Kun je nagaan.
We haalden nog even koffie bij de Starbucks en konden netjes op tijd gaan boarden. Het vliegtuig vertrok om 16.15 uur, 10 minuten te laat, dus dat viel ook mee. We zaten op een rij van vier in het midden. Wat een krappe beenruimte heeft Airberlin toch. We konden alle vier geen gemakkelijke houding vinden en hebben dan ook bijna niet geslapen op deze nachtvlucht. Het eten was ook niet noemenswaardig. Voordeel was dat dit een rechtstreekse vlucht was. Dat maakt dan weer veel goed. We landen om 6.50 uur op Düsseldorf. Een kwartiertje voor op schema. Wat waren wij blij dat we er uit konden en onze benen weer konden strekken.
De vier weken Florida zijn gewoon omgevlogen. En wat hebben we weer veel gezien en gedaan. De mooie stranden van Fort Myers, de alligators in de Everglades, de relaxte sfeer op Key West, de indrukwekkende skyline van Miami en de hele sfeer daar, het bodyboarden op Cocoa Beach en natuurlijk Cape Canaveral en weer een heerlijke tijd in "onze" villa. Hier was het ontzettend fijn om de drukke Disneydagen af te wisselen met relaxdagen en pas op het laatste moment te beslissen wat we gingen doen. Ook met het weer hebben we ondanks af en toe wat regen heel erg veel geluk gehad. De weken voor ons was het heel slecht weer en nu zit er zelfs een orkaan aan te komen. Wat hebben we een fijne vakantie gehad in Florida.
De douane ging ook hier weer snel en we moesten nog even wachten op de bagage. Gelukkig waren alle koffers er weer. Daarna snel met de monorail naar de parkeergarage. Wel weer even wennen onze eigen auto na die enorme bak in Florida.

Anderhalf uur later waren we weer thuis waar de dag bestond uit koffers uitpakken, kleren van de laatste twee dagen wassen en voor Anouk afscheid nemen van de oma's, familie, buren en vrienden. Morgenvroeg vertrekken we weer naar Denemarken voor haar studie.