Double click Amerika 20122011
Toen we vanochtend opstonden zagen we al meteen een strak blauwe lucht. We hadden het niet beter kunnen treffen voor onze walvistocht. Snel reden we naar 7 Seas Whalewatch in de haven van Gloucester. We konden hier gemakkelijk de camper parkeren en om 8.00 uur mochten we al aan boord. We hadden een mooi plekje boven op de boot. Het werd niet druk en daardoor konden we steeds gemakkelijk van links naar rechts op de boot gaan. Om 8.30 uur vaarden we de mooie haven van Gloucester uit. We kwamen nog een paar mooie vuurtorentjes tegen en het was zo helder dat we in de verte zelfs Boston konden zien liggen.
25 juli 2012
Een biologe aan boord vertelde van alles over de walvissen. We gingen naar een zandbank waar zo veel vis en plankton aanwezig is dat hier eigenlijk altijd wel walvissen zitten. Al snel kwamen we de eerste tegen. Eerst zag je een soort fontein van waterdruppels en toen kwam de walvis een stukje omhoog om daarna weer onder te duiken met zijn staart in de lucht. Wat een prachtig gezicht en wat gaaf om dat in het wild van zo dichtbij te zien. Alle walvissen hebben een unieke staart en krijgen ieder een eigen naam. Deze heette Freckles.
Nadat we een tijdje naar Freckles hadden gekeken gingen we weer verder en kwamen iets verderop een moeder met kalf tegen. Vooral het kalf ging zich echt uitsloven voor de boot. Wel moeilijk om op het juiste moment een foto te maken, want voor je het weet duiken ze weer onder. Toch zijn er een aantal mooi gelukt.
Daarna kreeg de kapitein weer een seintje van een andere boot dat er verderop nog twee volwassen walvissen te zien waren. Zo werken alle boten in dit gebied samen. Meestal leeft deze soort walvissen alleen, maar soms sluiten ze vriendschap voor een tijdje zoals deze twee. Nadat we ook deze twee een tijdje hadden bekeken gingen we weer terug. Wat een geluk om 5 humpbackwhales tegen te komen, want zo heet deze soort hier. Ze leven hier in het wild, dus je krijgt geen garantie om ook echt een walvis tegen te komen.
Na bijna vier uur varen waren we weer terug in de haven. We liepen nog even het plaatsje Gloucester in en aten een lekkere pizza slice en een broodje bij een Italiaanse bakker. Het was daar erg druk en niet voor niets, want het was echt lekker. Hierna gingen we op weg naar onze volgende campground in Mansfield, iets buiten Boston. Onderweg kwamen we nog een Premium Outlet tegen in Wrentham waar Joris en Anouk ieder een mooi horloge kochten bij de Guess.
Op de Canoe River Campground kregen we weer een mooi plekje in het bos en ook deze campground ligt weer aan een mooi meertje. We weten de mooie campgrounds wel uit te zoeken deze vakantie. We wandelden nog even langs het meertje en haalden een lekker ijsje. Nou ja ijsje. We bestelden een klein softijsje en kregen er één drie keer zo groot als bij ons, maar wel lekker. Zo meteen gaat de bbq weer aan en morgen gaan we Boston bekijken. In Boston is het lastig en duur parkeren dus nemen we de gratis shuttle vanaf de campground naar het treinstation en nemen vanaf daar de trein naar Boston.