Double click Thailand 20112011
26 juli 2011
Het hotel zag er meteen al erg mooi uit. Een open lobby met daarachter allemaal gezellige zitjes, een mooi zwembad en daarachter het witte strand en de blauwe zee. Overal waterpartijen, mooie planten en bloemen. We kregen eerste een welkomstdrankje en werden toen met een golfkarretje naar onze kamers gebracht. We kregen een upgrade naar de deluxe-kamers. Deze liggen aan de overkant van de weg tussen mooi aangelegde tuinen en waterpartijden. Ook hier is er een zwembad. Toen we de kamers binnen gingen viel onze mond gewoon open, zo mooi. Een heerlijk boxspringbed met allemaal kussens, een groot bureau met flatscreen en minibar en koffie en thee faciliteiten, een loungebankje, en een mooi balkon met zitje met uitzicht op de mooie tuin. De badjassen, slippers, paraplu's en strandtas stonden al klaar en er is een enorme badkamer met ligbad, inloop massagedouche en een groot wasmeubel. Alles met mooie zwarte marmeren tegels en overal grote spiegels. Zo'n badkamer wil je thuis ook wel.
Vanochtend eerst nog even lekker ontbeten in het Empress Chiang Mai en daarna een taxibusje genomen naar het vliegveld. We konden al meteen inchecken en dat ging deze keer gelukkig goed. We hadden nu wat meer zware spullen in de handbagage en het gewicht van de koffers was nu geen probleem. We konden wachten in de lounge van Bangkok Airways in lekkere stoelen met coplimantary drinken en wat lekkers er bij. Goed geregeld hier. Het boarden ging snel en ook nu kregen we alweer snel iets te eten en te drinken. Deze keer een lekker bakje bami en tot Annemiekes grote vreugde weer cheesecake, want daar is ze gek op. De vlucht ging razendsnel en al anderhalf uur later zagen we Koh Samui liggen vanuit de lucht. Een klein palmeneiland met witte stranden en een blauwe zee, met nog meer kleine eilandjes eromheen. Erg mooi. We landen op het kleine vliegveld en moesten met een trap uit het vliegtuig. Met open bussen werden we naar de bagagehal gebracht. Nou ja hal, een lopende band onder een soort grote rieten parasol. Ook de bagage was er snel en we namen een taxibusje naar het hotel, nog geen vijf minuten verderop.
Toen we op de kamer kwamen was ons bed al klaargemaakt voor de nacht en lag er een mooie orchidee op het kussen. Na een lekkere douche wilden we gaan eten bij Prego, het Ilaliaanse restaurant van het hotel, maar dat hadden meer mensen bedacht. Het was helemaal vol en dus hebben we maar voor morgenavond gereserveerd. We gingen Chaweng in en vonden het hier al meteen erg gezellig. We hebben ook erg lekker gegeten bij een restaurantje waar we komende week vast nog eens terug gaan. Daarna nog wat gewinkeld en nu doodmoe ons bedje in.  Morgen maken we er een lekker luierdagje van.
De enige tegenvaller was dat de kinderen wel dezelfde mooie kamer hadden, maar weer met bijzetbed. We konden na één nacht voor hen wel een familiekamer krijgen, maar na die gezien te hebben besloten de kinderen om toch maar op de deluxekamer te blijven liggen. Het bijzetbed heeft een goed dik boxspringmatras en deze keer was het de beurt aan Annemieke om hierop te liggen. Als ze zich bedenken moeten we het gewoon laten weten. Joris ging lekker even luieren op de kamer en de rest ging naar het strand. Er waren lekkere ligbedden met dikke kussens aan een mooi wit strand. Tot ver in de zee is het niet diep, maar het water is wel erg lekker. We lagen vlakbij een strandventer die drinken en vers fruit verkoopt en na een paar biertjes en andere drankjes hebben we er weer een beste vriend bij. Er komen steeds strandventers voorbij, maar ze zijn niet opdringerig. Anouk en Annemieke mochten een mooi enkelbandje uitzoeken. De leukste strandventer was de zingende ijscoman. De twee meiden kochten bij hem een lekkere magnum en toen Anouk voor de grap zei: "two for one?" was dat ook prima. We houden het hier zo wel een weekje vol.