Double click Amerika 20122011
Vanmorgen toen we opstonden kwamen er meteen een aantal eenden naar de camper toegelopen. Die hebben we maar blij gemaakt met een stuk oud brood. Om 8.30 uur moesten we ons melden bij de receptie. Daar werden we opgehaald door een ouderwetse limousine die ons naar het treinstation van Mansfield bracht. We konden bijna meteen intstappen en rond half tien waren we al in Boston. Er was voor vandaag veel regen voorspeld en inderdaad was het bewolkt, maar buiten af en toe een druppel hebben we heel de dag geen regen gehad. Joris vond al snel de pet van de Boston Red Sox waarnaar hij op zoek was.
26 juli 2012
Daarna liepen we naar het park Boston Common. Hier begonnen we de Freedom Trail te lopen. Deze wordt aangegeven met een rode lijn op de grond en voert lans alle bekende gebouwen van Boston. Ook hier weer een mooie mengelmoes van oude gebouwen en moderne wolkenkrabbers. We kwamen langs kerkjes en een begraafplaats waar de bekende onafhankelijkheidsstrijders van Amerika begraven liggen. De oude City Hall en Faneuil Hall Marketplace.
Hierna liepen we naar de wijk Beacon Hill. Een wijk met mooie oude brownstone huizen en het café Cheers van de gelijknamige serie van vroeger. Hier hebben we lekker wat gegeten en gedronken. Voor ons leuk om te zien, maar de kinderen zegt het natuurlijk helemaal niets.
Via de Boston Common liepen we weer richting centrum en verderdoor naar het Waterfront. Hier namen we de ferry naar de Navy Yard. Onderweg zagen we vanaf het water mooi de skyline van Boston. Intussen was ook de zon doorgebroken en werd het ineens erg heet. Bij de Navy Yard lagen twee schepen. De USS Cassin Young, een Amerikaans marineschip uit de tweede wereldoorlog en de USS Constitution, een oude driemaster van de marine. Je mag beide schepen bezoeken. Eerst bekeken we de USS Cassin Young. Daarna wilden we nog naar het andere schip, maar de wachttijd was groot en het was erg warm. Daarom besloten we maar naar de metro te lopen.
We stapten uit bij het Prudential Center en hier kocht Anouk nog een paar boeken waarnaar ze op zoek was. Verder allebei een honkbal van de Red Sox voor hun honkbalverzameling. Daarna liepen we nog even over Newbury Street, waar Joris nog een mooi vest vond bij een enorme Nike shop. Hierna vonden we dat we wel genoeg hadden gelopen vandaag. Bovendien vonden we dat we wel genoeg van Boston gezien hadden. Een mooie stad, maar hij haalt het niet bij de andere Amerikaanse steden die we al gezien hebben.
We namen dan ook snel de trein weer terug naar Mansfield. Op het station belden we voor de limo en zo werden we weer netjes terug gebracht naar de campground. Daar haalden we nog iets te eten bij de snackbar en aten dat buiten bij onze camper op. Intussen waren de eenden alweer terug gekomen voor nog een stuk brood. Nu buiten nog even de website bijwerken en vanavond zetten we nog een lekker kopje koffie en thee met een chocolade muffin erbij.