Vanochtend konden we lekker weer een keer rustig aan doen. Beetje uitslapen, op ons gemak ontbijten en nog wat spulletjes inpakken. Gisterenavond hadden we lekker gegeten bij de foodmarket om de hoek en nu aten we daar als lunch ook maar weer een broodje. Ook ging Erik nog even pinnen. Je bent hier meteen mutimiljonair. Daarna namen we een taxi naar de luchthaven van Ho Chi Minh. We werden netjes voor de terminal van de binnenlandse vluchten afgezet. Daar zagen we een enorme mensenmassa voor een paar incheckbalies staan. We vroegen voor de zekerheid of we daar wel moesten zijn, maar dat was echt zo. Wat een chaos. De mensenmassa slingerde zich door rijen langer dan de langste rij in de Efteling. Allemaal met grote dozen in plaats van koffers.
Dou Vietnam 2017
26 juli 2017
Steeds werden er mensen tussen gelaten die anders te laat bij hun gate zouden komen, maar wij moesten gewoon in de rij blijven wachten terwijl ook wij intussen nog maar een uurtje hadden. Na een tijdje haalden de Vietnamezen in de rij ineens de linten van de wachtrij weg en stormde iedereen naar de balies. Wij dus ook maar en gelukkig stonden we toen ineens bijna vooraan. Wat een puinhoop, maar we waren er doorheen. Daarna nog een gigantische rij bij de bagagecheck. Uiteindelijk stonden we tien minuten voor tijd bij gate 6, want dat stond op onze boardingkaart. Daar aangekomen stond er een bord dat we bij gate 5 moesten zijn. Daar aangekomen toch weer 6. Daar stonden ook mensen die naar Hanoi moesten en toen wist niemand het meer. Pas toen we echt gingen boarden bleek dat we goed stonden en moesten de mensen naar Hanoi weer rennen naar een andere gate. Wat een puinhoop hier. Later konden we er om lachen, maar we waren toch blij toen we in het goede vliegtuig zaten. We kregen alweer stoelen bij de nooduitgang met gigantisch veel beenruimte.
In de buurt van Nha Trang zagen we het steeds groener worden met overal bergen en in de zee ontzettend veel groene eilandjes. Na een uurtje landden we alweer in Cam Rahn. Daar kwamen al snel onze koffers van de band. We namen een taxi en weer een uurtje later werden we afgezet bij het Rosaka hotel in Nha Trang. Daar kregen we een welkomstdrankje en kregen we te horen dat we een upgrade hadden gekregen naar een suite. En wat voor een. Een enorme kamer met een megagroot bed, een zithoek, een ingebouwde flatscreen en door een glazen wand keken we zo in een gigantische luxe badkamer. Niet verkeerd dus.
Ons hotel lag in een gezellig straatje met winkeltjes en restaurantjes. We gingen eten bij een bbq restaurant. Midden in onze tafel zat een gat met een gietijzeren pot. Hier werden hete kooltjes in gedaan en een rooster erop. Bij een buffet konden we zelf vlees, vis en groenten kiezen om te grillen. Ook hier weer verschillende soorten zoals hele kikker en slang. Aan een spit werd zelfs een krokodil gebraden. Gelukkig was er ook gewoon kip en biefstuk. Het eten was lekker en we dronken er een biertje en een cocktail bij.
Daarna genoten we nog even van onze luxe kamer en de heerlijke regendouche. We skypten nog wat met de kinderen en met de oma's en toen was het weer tijd om lekker te gaan slapen in ons gigantische bed. Morgen worden we om 9.00 uur opgehaald voor ons verblijf op het onbewoonde Whale Island, maar daarover later meer.