Heerlijk geslapen in ons gigantische bed en nog een keer heerlijk onder de regendouche gestaan. Ook hier was het ontbijt weer prima. We pakten wat laatste spulletjes in onze rugzakken en gaven de koffers in bewaring bij het hotel. Op de afgesproken tijd van 9.00 uur werden we opgehaald met een busje. Nadat we nog twee mensen op hadden gehaald  bij een ander hotel gingen we op weg. Als snel lieten we Nha Trang achter ons. We reden tussen ontzettend veel viskwekerijen door met her en der een schattig huisje of een pagode. Met aan de ene kant de zee met ontelbaar veel eilandjes en aan de andere kant prachtige groene bergen. Daarna tussen rijstvelden door met de meest mooie kleur groen die je je maar kunt bedenken. Op de plekken waar de rijst al geoogst was zaten honderden eenden. Die moeten de overgebleven rijstkorrels opeten om de grond vruchtbaar te houden. Af en toe reden we door een dorpje en regelmatig langs een prachtige begraafplaats. De graven zijn hier net allemaal kleine tempeltjes. We zagen veel waterbuffels en koeien naast de weg en op een gegeven moment moest de chauffeur zelfs uitwijken voor een koe die op haar gemak midden op de weg was gaan liggen.
Dou Vietnam 2017
27 juli 2017
Na een hele tijd sloegen we een smalle weg in tussen de zandduinen door en uiteindelijk kwamen we na zo'n twee uur rijden bij een klein vissershaventje met bont gekleurde bootjes. Onze boot de La Baleine (walvis) 1, lag ook al klaar. Eerst werd er voorraad uit ons busje gehaald en op de boot gezet en toen mochten wij instappen. In een kwartiertje vaarden we naar een eiland een stukje uit de kust. Mooi groen met wat rotspartijen in het water. We vaarden om het eiland heen en zagen wat huisjes, een paar strandjes en een aanlegsteiger waar we uit mochten stappen.
We kregen een mooie bamboe bungalow precies tussen de aanlegsteiger met het strandje en het restaurant en de bar in. Onze bungalow ligt direct aan het water en voor de bungalow mochten we op twee ligbedden even op onze bagage wachten. Geen straf met zo'n uitzicht. De bungalow is van bamboe aan de buitenkant met een rieten dak. Aan de binnenkant wel van steen, maar in plaats van ramen zijn er shutters die gewoon open staan. Dat beloofd nog wat vanavond. Er stond een tweepersoonsbed met klamboe en een eenpersoonsbed waar we fijjn onze spullen op konden leggen. Verder een basic, maar wel nette badkamer. Buiten een emmer met een schep waar je je voeten mee af kunt spoelen voordat je naar binnen gaat. Het is eenvoudig, maar wel heel erg mooi. En dan tussen struiken met de meest mooie bloemen, palmbomen en andere bomen en planten die je bij ons alleen in het tuincentrum ziet.
Nadat we hadden ingecheckt was het tijd voor de lunch. We kregen een typisch Vietnamese maaltijd met noedelsoep, gestoomde rijst, varkensvlees met groenten en inktvis in rijstpapier. Als nagerecht gestoomde fruitballetjes met kokos. Het smaakte ons prima al is het met stokjes eten nog wat onwennig.
Voor de lunch hadden we onze badkleding al aangetrokken en we gingen lekker naar het strandje. Daar hadden ze immers nog fijnere ligbedden en een barretje waar we drinken konden kopen. Zo brachten we de rest van de middag door. Er was nog een Nederlands gezin en wat andere Nederlanders die met een groepsreis hier zijn. Leuk om even ervaringen en tips uit te wisselen.
Na een lekkere verfrissende douche waren we net op tijd weer buiten om de zonsondergang mee te maken. Hierna gingen we even in de bar zitten en om 19.00 uur was het alweer tijd voor het diner. Ook nu werd de tafel weer flink vol gezet. We vinden niet alles even lekker, maar omdat er zoveel keuze is is er altijd wel iets bij wat je lust. Daarna nog een kopje Vietnamese koffie en een biertje in de bar. De koffie krijg je hier vers met een filtertje boven je kopje. Lekker sterk. Na nog gezelig wat gekletst te hebben gingen we terug naar de bungalow. Daar moesten we met de bezem die er stond nog even een kakkerlak naar buiten vegen. We hadden al de tip gekregen om de klamboe goed onder ons matras in te stoppen. Er is ook geen airco, alleen een nogal gehorige ventilator. Benieuwd of we vanacht kunnen slapen, maar je moet er iets voor over hebben om op een onbewoond eiland te verblijven. Het lijkt hier Expeditie Robinson wel :)