Double click Amerika 2018
27 juli 2018
Het viel niet mee om gisterenavond in slaap te komen. Op straat de herrie van de trams en auto's en de bovenburen die een marathon aan het lopen waren in hun kamer. Toch hadden we vanochtend de wekker gezet op half zeven. We gingen namelijk de Columbia River Gorge bezoeken. Hier heeft vorig jaar een enorme brand gewoed en een heel stuk van de route is nog steeds afgesloten. Om de grote drukte op het stuk dan nog open is voor te zijn moesten we dus vroeg op. Op de hoek bij ons hotel aten en dronken we wat bij een koffietentje. Daarna laadden we de spullen in de auto en gingen we op weg. Al snel lieten we Portland achter ons. Het was niet ver naar de Scenic Byway nummer 30 die we vandaag een stuk gingen rijden. De eerste stop maakten we bij het Womens Scenic Viewpoint. We konden hier een heel stuk de gorge met de Multnomah River inkijken. Helaas was het nog flink heiig, dus foto's maken was moeilijk.
Een klein stukje verderop kwamen we bij het Vista House. Een oud uitkijkpunt dat er neergezet is ter nagedachenis aan de pioneers van Oregon. Ook hier was het zicht nog niet optimaal, maar toch wel mooi.
We reden verder en al snel kwamen we bij de Latourell Falls. We liepen hier een stukje omhoog naar het uitzichtspunt. Dit bleek een mooie waterval te zijn die van 76 meter hoogte naar beneden stortte.
Weer een stukje verder stopten we bij de Shepperd's Dell Falls. We konden onze auto in een kleine inham naast de weg kwijt en een stukje terug hadden we op een bruggetje mooi uitzicht op deze kleine waterval.
De derde waterval van vandaag was de Bridal Veil Falls. We hadden geluk dat we op de kleine parkeerplaats nog een plekje konden vinden. Via een korte trail liepen we steeds verder omhoog. We staken een bruggetje over die over een mooie kreek liep en daarna zagen we de mooie waterval al liggen. Zoals de naam al zegt waaierde deze waterval mooi uit terwijl hij in verschillende etappes naar beneden viel. De rotsen en het groene mos overal maakte het heel sprookjesachtig.
Vlak na deze waterval was de scenic byway afgesloten en moesten we het hele stuk via de snelweg weer terug en daar weer omdraaien om de snelweg weer de andere kant op te nemen naar de Multnomah Falls. Dit is de bekendste bezienswaardigheid van de Columbia River Gorge en hier wordt het later op de dag dan ook zo druk dat ze de parkeerplaats afsluiten. Een parkeerplaats midden tussen de twee rijbanen van de snelweg in. Heel apart. We waren er gelukkig op tijd en ook de zon stond nog niet recht boven de waterval, want dan wordt foto's maken wel heel moeilijjk. Het was inderdaad een hele mooie waterval die in verschillende delen naar beneden valt. Je kunt ook nog een trail lopen en tussen de verschillende delen via een brug oversteken, maar dat vonden wij niet zoveel toevoegen. In plaats daarvan gingen wij op het terras van de oude ernaast gelegen Lodge lekker gebak eten.
Na al dat lekkers reden we verder naar Cascade Locks. Daar parkeerden we eerst bij de Brigde of the Gods. Een mooie brug die ook een belangrijk punt is van de Pacific Crest Trail die veel mensen lopen vanaf de Mexicaanse grens helemaal naar Canada. Dit punt is ook bekend van het einde van de film Wild. Onder de brug is een mooie mural met afbeeldingen van de native Americans.
Even verderop gingen we naar de Thunder Island Brewery. Daar bestelden we een flight proefbiertjes en een grote bak nachochips met salsa en guacamole. Dit aten en dronken we op het terras in de zon aan de Columbia River op terwijl we gezellig een dobbelspelletje speelden. Heerlijk. Intussen kwam er nog een mooie radarboot voorbij. We hadden toch genoeg tijd, want we konden pas om drie uur inchecken in onze volgende Airbnb. In een plaatsje verderop, Hood River, deden we nog wat boodschappen en tankten we de auto weer vol waarna we de Hood River Brigde overstaken. Aan de overkant hadden we nog even mooi zicht op Mount Hood. We hebben deze imposante piek nu echt van alle kanten gezien.
Niet veel verder staken we een klein bruggetje over en kwamen we aan bij onze Airbnb van komende nacht. De Spirit Lodge. Een mooie cabin in het bos aan de splitsing van een kreek en de White Salmon River. Deze plek was vroeger heel speciaal voor de indianen en dat zie je aan de inrichting van de cabin ook terug. Anne en Anouk gingen lekker even met een wijntje aan de rivier zitten. Echt weer genieten dit. Erik probeerde nog even de schommelbank aan de rivier uit. Vanavond maken we het ons gemakkelijk en eten we een kop soep met een broodje hotdog. Het is hier weer heel stil met alleen het geluid van de rivier op de achtergrond. Wat zullen we slapen vanacht.