Wat een nacht. De ventilator draaide maar tergend langzaam en we kregen hem niet anders. Daar lagen we dan te zweten onder onze klamboe. Net toen we na een paar uur dachten nu gaan we de luiken open zetten begon er vanalles over ons dak heen te rennen. Dat deden we dus maar niet. Na een gebroken nacht waren we dan ook al vroeg wakker. We kleedden ons snel aan en gingen op weg naar een uitkijkpunt aan de andere kant van het eiland. Het was intussen wel al schemerig dus we konden genoeg zien.
Dou Vietnam 2017
28 juli 2017
Na een pittige tocht waar we op het einde moesten klimmen over stenen en rotsblokken kwamen we aan bij het uitzichtpunt. Hiervoor moesten we met een stalen laddertje op een paar rostsblokken klimmen. Blij dat we deze wandeling zo vroeg hadden gedaan en niet ergens op de middag, maar wat een uitzicht. We waren er precies om half zes toen de zon op ging. Wat een prachtig gezicht zo boven de baai met eilandjes, vissersbootjes en bergen op de achtergrond.
Na wat foto's te hebben genomen en even te hebben uitgerust klauterden we terug naar beneden. We namen een lekkere douche en daarna gingen we ontbijten. We kregen lekkere broodjes met roerei en een schaaltje fruit. Van andere Nederlanders hoorden we intussen hoe de ventilator werkt, dus hopelijk gaat dat vanacht beter. Onze badkleding hadden we al aangetrokken dus gingen we lekker op weg naar de ligbedjes op het strandje. Heerlijk.
Tussen de middag kregen we weer een lekkere Vietnamese lunch en daarna gingen we verder met relaxen op het strandje. En een beetje bijslapen van vanacht. Overal om ons heen zagen we weer ontzettend veel salamanders. Zij hebben holletjes in het zand gegraven en regelmatig kwam er een te voorschijn piepen. Verder de meest mooie grote vlinders, maar die zijn niet op de foto te krijgen. Vanavond krijgen we weer een uitgebreid Vietnamees diner en dan zullen er nog wel wat biertjes en cocktails volgen in de bar. Morgenvroeg vertrekken we om 10.00 uur weer met de boot terug