Double click Thailand 20112011
29 juli 2011
Vandaag dus de tour over het eiland en dit was eigenlijk het eerste dat een beetje tegen viel. Na weer een lekker ontbijt werden we om 9.00 uur opgehaald bij ons hotel om tien minuten later alweer te stoppen bij een enorm commercieel centrum met een winkel, restaurantje en allerlei shows. Hier werd al snel duidelijk dat waar je ook boekt, je hier terecht komt. We zouden van hieruit met twee busjes tegelijk de tour gaan maken, maar al snel bleek dat er één busje kapot was. Het programma werd omgegooid en we begonnen met een babyolifanten show. Dit was nu net het onderdeel dat ons zo tegen stond. Deze jonge olifantjes worden van hun moeder gescheiden en je wilt eigenlijk niet weten hoe ze ze zo ver krijgen om allerlei kunstjes te vertonen die totaal niet natuurlijk zijn. Deze olifanten zagen er ook veel slechter uit dan in het Baan Chang olifantencentrum in Chiang Mai. Na de olifantenshow gingen we meteen door naar een apenshow. Koh Samui is een eiland dat voornamelijk bestaat uit kokospalmen. De apen worden hier, en ook in de rest van Thailand, getraind om de kokosnoten uit de hoge palmen te draaien. Veel mensen in Thailand moeten hier van leven, dus dat is nog wel begrijpelijk. Een aap op een fietsje hoort hier echter niet bij. Bovendien zaten deze apen aan een ketting waar steeds behoorlijk aan getrokken werd. We waren er gewoon even stil van. Het nieuwe busje was er nog niet, dus kregen we ook nog een Thaibox wedstrijdje te zien.
Na ruim een uur was eindelijk het nieuwe busje er en begon de tour. Eerst naar de Big Buddha. Dit is een enorme gouden Buddha van twaalf meter hoog aan de rand van de zee. Zeker niet de mooiste die we gezien hebben, maar met wel een mooi uitzicht over zee.
Daarna stopten we een stuk verder bij een uitzichtspunt over zee. We konden in de verte het strand van Chaweng zien liggen waar ons hotel staat.
We stopten nog even bij een tempel met een gemummificeerde monnik. Deze is te zien in een glazen kastje en we twijfelen er ernstig aan of hij wel echt is. Hierna gingen we van de rondweg af het binnenland in en zagen ontzettend veel kokospalmen. Een kwartiertje later kwamen we aan bij de Na Muang waterval. Een mooie waterval omgeven door heel veel rotsen. Je mocht hier zwemmen, maar de rotsen waren ontzettend glibberig. Annemieke en Anne-Marie hielden het dus maar bij pootje baden. Ook heel lekker. De rest klom nog een stuk verder en Erik en Anouk sprongen ook nog even het water in vlakbij de waterval.
De laatste stop was bij het plaatjsje Nathon. Hier bestelden we tomatensoep, maar dat leek wel een bord pap met een rose kleurtje. De stokbroodjes gezond en tonijn smaakten wel heel lekker. Daarna nog even wat winkeltjes in en toen weer snel terug naar het hotel en naar het strand. Vanavond zien we nog wel waar we gaan eten en morgen gaan we weer heerlijk niets doen.
䐠⁥潶杬湥敤猠潴⁰慷⁳楢敤䜠慲摮慦桴牥攠片湡浤瑯敨⁲潒正‮楋歪稠汥⁦慭牡漠⁰敤映瑯❯⁳慷⁴敺瘠潯⁲潭瑥湥猠整汬湥‮楗潶摮湥栠瑥渠敩⁴敨汥椠摮畲睫步敫摮‮敄爠瑯灳牡楴敪湩稠敥瘠湯敤敷眠汥栠敥潭楯‮慄牡慮瘠慩搠⁥敧牢極敫楬歪⁥潳癵湥敩歲慲浡橰獥眠敥⁲湳汥琠牥杵渠慡⁲敤戠獵‬慷瑮栠瑥眠獡椠浮摩敤獬漠瑮敺瑴湥⁤慷浲朠睥牯敤nt-locale
De volgende stop was bij de Grandfather en Grandmother Rock. Kijk zelf maar op de foto's wat ze voor moeten stellen. Wij vonden het niet heel indrukwekkend. De rotspartijen in zee vonden we wel heel mooi. Daarna via de gebruikelijke souvenierkraampjes weer snel terug naar de bus, want het was inmiddels ontzettend warm geworden.