Double click Amerika 20122011
We zijn vandaag weer lekker van het programma afgeweken. Vanochtend hebben we rustig aan gedaan. Wat is zo'n inloopdouche lekker na al die campingdouches. In de loop van de ochtend namen we de metro naar Greenwich Village. Hier gingen we eerst naar de Greenwich Market. Dit is een oude fabriek die nu gebruikt wordt voor winkeltjes en restaurantjes. Alle oude fabrieksonderdelen zijn nog goed te zien en achter ramen kun je zien hoe het brood hier vers gebakken wordt. Hier hebben we dan ook een lekker broodje gegeten voor ons ontbijt.
29 juli 2012
Daarna gingen we buiten de trap op naar het Highline Park. Dit was vroeger een verhoogde spoorlijn en nu is er een park van gemaakt. De Highline loopt boven de grond en je hebt steeds een mooi uitzicht over de stad en de rivier. Aan het einde van de Highline liepen we Ganzevoortstreet op en richting Greenwich Village. Eerst kwamen we door een klein parkje waar we even hebben gezeten. We hebben hier nog even zitten kletsen met een oude man die de vogeltjes aan het voeren was. Hij vertelde dat hij in de Tweede Wereldoorlog nog in Nederland was geweest. Veel Amerikanen knopen graag een praatje aan. Dat is ons ook al een paar keer gebeurd in de metro en ook vaak toen we met de camper onderweg waren. En dan zeggen ze dat Amerikanen allemaal oppervlakkkig zijn. Via mooie straatjes met veel groen liepen we verder. Hier zagen we allemaal bakstenen huizen met mooie trappen er voor. Net zoals je in veel films ziet.
Hierna liepen we verder naar Greenwich Avenue. Hier kwamen we bij een hek waar allemaal tegeltjes aan bevestigd waren ter nagedachtenis aan 9/11. Vanaf hier zag je ook de nieuwe torens weer goed. Op een terrasje dronken we lekker even iets en daarna liepen we verder naar het Washington Square Park. We kwamen binnen onder een grote boog die verdacht veel lijkt op de Arc de Triomph. In het midden stond een fontein en aan alle kanten waren straatmuzikanten aan het spelen.
We besloten er maar helemaal een parkendag van te maken en namen de metro naar Central Park. Dat leeft op zondag het meest en inderdaad was het er gezellig druk. We liepen er aan de kant van het American Museum of National History in. Het musuem zelf hadden we twee jaar geleden al uitgebreid gezien. Eerst liepen we naar het Belvedere Castle waar we een mooi uitzicht hadden over Central Park, de Turtle Pound met zijn schildpadden en daarachter de wolkenkrabbers. Via het Loeb Boathouse liepen we naar het Conservatory Water met kleine zeilbootjes en daarnaast een mooi beeld van alle figuren uit Alice in Wonderland. Af en toe gingen we lekker even op een bankje zitten.
We hadden intussen wel weer trek gekregen en de dames haalden bij een hotdogkraampje een hotdog en de heren kebab. Daarna namen we de metro richting de Roosevelt Island Tramway. Met je metrokaart mag je in deze kabelbaan en heb je een mooi uitzicht op Manhattan. We bleven niet op Roosevelt Island, maar namen meteen de volgende weer terug. Net voorbij het station gingen we nog een grote snoepwinkel binnen. Vooral de snoepjes in de vorm van legosteentjes vonden we erg leuk. Daarna liepen we door de Bloomingdales heen. Het was de hele dag al bewolkt geweest en nu begon het even flink te regenen. Vlug gingen we de Victoria's Secret binnen en toen we weer buiten kwamen was het alweer droog.
Na nog een paar winkels vonden we het wel weer genoeg geweest voor vandaag. We hebben lekker gedaan waar we zin in hadden, maar intussen wel weer ontzettend veel gelopen. We namen de metro terug richting ons hotel. Hier in de buurt staat ook een Applebees en omdat die gisteren goed bevallen was zijn we hier maar weer gaan eten. Daarna nog een lekkere dipped cone bij de Mac en terug naar het hotel. Erik en Joris willen vanavond de basketbalwedstrijd zien van de USA tegen Frankrijk. Morgenvroeg hebben we in ieder geval tickets voor het 911 memorial en 's avonds hebben we kaartjes voor een wedstijd van de New York Yankees. Verder zien we nog wel wat we gaan doen.