Double click Amerika 2018
2 augustus 2018
Toen we vanochtend opstonden zagen we dat het zwaarbewolkt was. We deden het daarom lekker rustig aan. Na het ontbijt dat hier niet zoveel voorstelde gingen we ons op ons gemak opfrissen op de hotelkamer en we belden nog even met het thuisfront. Daarna maakten we het reisverslag van gisteren af en om 11.00 uur gingen we op pad naar het Olympic National Park. Het was nog steeds flink bewolkt dus de tocht naar Hurricane Ridge die we in de planning hadden sloegen we over. Van het uitzicht daar zou toch niet zoveel terecht komen. In plaats daarvan reden we naar Lake Crescent. Een groot halvemaanvormig meer met op de achtergrond de bergen.
We gingen hier een trail lopen naar de Marymere Falls. De trail ging door een prachtig bos. Alle bomen waren hier begroeid met mos. Wat een mooi gezicht. Na een tijdje kwamen we bij twee bruggen. Hier staken we een riviertje over en daarna liep het pad flink omhoog. Zo kwamen we bij de mooie waterval. Via hetzelfde pad liepen we ook weer terug.
Intussen begon de zon steeds meer door de bewolking heen te breken. Bij de mooie Lake Crescent Lodge aten we op een picknickbankje aan het meer onze lunch op. Het water werd door de zon nu mooi groen gekleurd.
Na de lunch reden we verder naar het Sol Duc gedeelte. Ook daar liepen we een trail door een prachtig bos. Overal weer bomen begroeid met mos en grote varens op de grond. Met de zon die er doorheen scheen een prachtig gezicht. We moesten regelmatig een bruggetje over en aan het einde van de trail zagen we vanaf een grotere brug de Sol Duc Falls de diepte in storten. We hebben intussen al heel wat watervallen gezien, maar ze gaan toch echt nooit vervelen.
Na deze wandeling reden we naar het plaatsje Forks. Deze plaats is vooral bekend uit de Twilight Films. We deden boodschappen voor het avondeten en daarna reden we naar onze Airbnb voor de komende twee nachten. Alweer een mooi huisje met een grote woonkamer, eetkeuken, drie slaapkamers en twee badkamers. Achter het huisje hebben we een kleine veranda met een bbq en in het tuintje een firepit met brandhout. We keken daar uit op de sportvelden van de Forks Highschool, ook bekend uit de Twilight films. Hier was net een toernooi aan de gang. We keken er even naar en daarna maakten we in het huisje een lekkere pan pasta. Na he eten keken we de eerste Twilight film nog maar eens een keertje. Morgen gaan we verder op pad in het Olympic National Park en we gaan nog meer plekjes uit de film hier bekijken in  Forks.