Double click Amerika 20122011
Nadat we online hadden ingecheckt voor de vlucht morgen gingen we eerst ontbijten bij de Subway om de hoek van het hotel. Op weg naar de metro liepen we nog even wat sportzaken binnen en vond Joris eindelijk de schoenen waar hij naar op zoek was in de goede maat. Size 13 (47 1/2) is zelfs hier best wel groot. Joris bracht de schoenen snel even terug naar de kamer en toen gingen we op weg naar het 9/11 Memorial. Toen we uit de metro stapten zagen en hoorden we hoe ze overal aan het werk zijn aan de nieuwe gebouwen.

We moesten door de veiligheidscontrole en een aantal keren onze kaartjes laten zien en toen kwamen we op de grote vlakte die ontstaan is na het instorten van de WTC torens. Op de plaats van de torens zelf zijn twee bassins gemaakt. Als je hier staat zie je pas hoe groot de gebouwen waren De randen zijn van metaal waar alle namen van de slachtoffers uit zijn gefreesd. De namen van de slachtoffers van de torens staan bij elkaar, die van de vliegtuigen, van de omgekomen hulpverleners en van het Pentagon. Langs de randen stroomt  water de diepte in en in het midden stroomt het nog verder de grond in. Ontzettend mooi gemaakt en heel indrukwekkend.
30 juli 2012
Ondanks de warmte vandaag, kippevel. De vorige keer dat we hier langs liepen zei het de kinderen niets, maar dit maakte ook op hen echt indruk. Tussen de bassins in staat nog één boom die de aanslag heeft overleefd en teruggeplant is. Daar hebben we nog even gezeten om vervolgens naar de uitgang en het visitorcentrum te gaan. Hier staat een motor gemaakt door Orange County Shoppers met elementen van de nieuwe gebouwen erin. Een brandweerhelm en wat persoonlijke spulletjes die gevonden zijn met aangrijpende verhalen erbij. Verder ligt er een stuk verwrongen staal en een stuk gesmolten aluminium. Ook dit maakte weer veel indruk.

We liepen verder naar South Street Seaport. In de haven lagen een paar mooie schepen en op de kade kon je trapezelessen volgen. Leuk om te zien. We gingen Pier 17 binnen met leuke kleine winkeltjes en hier aten we nog wat. Vanaf Pier 17 hadden we ook mooi uitzicht op de haven, op de Brooklyn Bridge en op Brooklyn.
Daarna namen we de metro naar het Union Square Park. Alweer zo'n mooi groen parkje midden tussen de wolkenkrabbers. We zagen hier ontzettend veel eekhoorns die vrolijk aan het rondrennen waren in het midden van het park en in de plassen op de grond waren heel veel vogels aan spelen. We liepen verder naar het Madison Square Garden Park en kwamen eerst nog langs het Flatiron Building. Dit heeft een beetje de vorm van een strijkijzer, vandaar de naam. We hebben in Eindhoven ook zo'n gebouw, maar niet zo mooi als deze. In het park hebben we lekker even gezeten en gekeken naar een een straatartiest die enorme zeepbellen maakte, totdat hij weg werd gestuurd door een parkwachter.
Net buiten het park kochten we bij een kraampje een lekkere verse fruitsmooty en toen liepen we verder naar het Empire State Building. Hierna namen we snel de metro terug naar het hotel, waar we de spullen dropten om daarna in de buurt van het hotel te gaan eten.
Toen vlug op weg naar het Yankee Stadium in de Bronx voor de wedstrijd tussen de New York Yankees en de Baltimore Orioles. De metro zat vol met Yankee fans en stopte boven de grond vlak voor het Yankee stadion. Wat een mensenmassa weer. Bij de ingang bleek dat de videocamera niet mee naar binnen mocht. Dat hebben we nog in geen enkel stadion meegemaakt. Terwijl Anne-Marie de camera in bewaring ging geven bij een fanschop aan de overkant, zochten de anderen hun plaats alvast op. Helaas net te laat voor het volkslied.

We hadden een plek vrij ver bovenaan, maar met goed zicht op het veld. Om ons heen werd er vooral weer veel gegeten en gedronken. De tribunes zaten vrijwel vol, maar de sfeer moest er echt nog even inkomen. De fans van beide teams zitten hier gewoon door elkaar heen. De wedstrijd kabbelde dan ook maar een beetje voort, totdat de Orioles een paar punten voor kwamen te staan en Yankees twee keer achter elkaar een homerun maakten. Hiervan werd er één gemaakt door een Japanse speler en de Japanse fans voor ons gingen helemaal uit hun dak.

Het publiek kwam helemaal los en de wave ging door het stadion en bleef maar doorgaan. Een mooi gezicht. Ongeveer op de helft van de wedstijd werd er aan het publiek gevraagd om te gaan staan en werd er een lied gespeeld om de militairen te eren. Ook de reclames tussendoor waren weer leuk om te zien. Helaas verloren de Yankees net met 5 tegen 4. Net voor het einde van de wedstijd gingen we weer om de drukte voor te zijn. We haalden de camera op in de fanshop en hier vond Joris nog een mooi Yankeevest. Daarna snel met de metro terug. Het was erg druk, maar we hadden geluk en konden lekker zitten. Morgen onze laatste dag. Wat is deze vakantie weer snel gegaan.