Double click Amerika 2015
Om 4.30 uur ging de wekker in huize Kauffeld. Toch hadden we er geen moeite mee om op te staan. Florida here we come. Om 5.35 uur stapten we in de auto naar Dusseldorf. Daar hadden we al een parkeerplaats gereserveerd en met de monorail gingen we naar de vertrekhal. Omdat we al online hadden ingecheckt konden we hier al snel de koffers afgeven. Het vliegtuig vertrok 20 minuten te laat, maar dat haalden we onderweg weer in. We hadden een rij van vier in het midden. De beenruimte bij Air Berlin was wel wat minder dan we gewend waren, maar het ging net. De verzorging was prima. Meteen al een lekkere snack, volop te drinken en het eten was niet eens zo slecht voor vliegtuigeten.
30 juli 2015
Onderweg naar de villa reden we eerst even naar de Wallmart voor een koelbox, water, fris en bier en wat spullen voor het ontbijt. Daarna reden we over een brug naar Fort Myers beach. We kwamen langs de gezellige pier. Hier gaan we morgen nog wel terug. Vlak na de pier lagen de Riptide Condo's. Een U-vormig gebouw met achter in de hoek onze condo. Met een gezellige woonkamer, keuken, twee mooie slaapkamers, een toilet en een badkamer. Alles in beach style. Het ziet er mooi uit. Achter onze condo is een houten vlonder aan het water met mooi gekleurde deckchairs en ligbedden.
Aan de overkant van de weg lopen we zo naar het strand en dat hebben we dan ook meteen even gedaan. Het was nu eb en er lag veel zeewier. Je kon ook zien dat het hier vandaag flink geregend heeft. Benieuwd hoe het er morgen uit ziet.
We zitten precies tussen de pier en de brug naar Sanibel Island in waar we één van de komende dagen ook nog naar toe gaan.
Om 14.00 uur zijn we geland in Fort Myers, iets voor op het schema. We zaten vrij ver in het vliegtuig, maar omdat er wat groepsreizen in zaten die op elkaar moesten wachten stonden we toch vrij ver vooraan bij de douane. Hier werden we geholpen door een vrolijke beambte. Hij keek Joris eens goed aan en vroeg wat we hem te eten geven. wij zeiden veel en daar moest hij hartelijk om lachen. Na de vingeradrukken en foto's mochten we doorlopen. Wat een fijn klein vliegveld is dit. Binnen no time stonden we aan de overkant bij Alamo en daar konden we bij de kiosk inchecken. Helaas mochten we deze keer niet zelf een auto uikiezen, maar werd er één voorgereden. Een mooie witte Chrysler Town and Country. Volop ruimte om te zitten voor en achter. Genoeg ruimte voor de koffers. Automatische deuren en achterklep. Een uitklapbare DVD speler achterin. Gaan we wel niet gebruiken, maar toch leuk. Hier redden we ons de komende weken wel mee.
Intussen hadden we honger gekregen en we aten in het huisje een lekkere pizza van Papa John's. Daarna nog een lekker drankje op onze vlonder en nog heel even naar het strand voor de zonsondergang. Toen vielen de oogjes toch echt bijna dicht en zijn we rond negen uur gaan slapen. We vielen meteen als een blok in slaap.