Double click Amerika 20122011
Vanmorgen deden we weer lekker rustig aan. We pakten alle laatste aankopen in en gelukkig paste het allemaal net in de vier koffers en twee tassen die we mee hadden gebracht. We gaven de koffers in bewaring bij het hotel en gingen voor een laat ontbijt naar een restaurant om de hoek, Juniors. Daar kregen we eerst allemaal verschillende soorten versgebakken broodjes en ook het ontbijt zelf was erg lekker. We besloten toen om de metro naar Coney Island te nemen. De rit duurde een half uur en was voor een groot deel boven de grond, zodat we nog een stukje van Brooklyn konden zien. Veel mooie huizen, maar ook gedeeltjes waar we liever niet uit zouden stappen. Coney Island zelf was een tijd geleden nog vergane glorie, maar is nu mooi opgeknapt. Er is een mooie boardwalk aan zee aangelegd en er zijn veel oude kermisattracties. Heel leuk om te zien, maar niet echt om in te gaan. Na even rondgekeken te hebben gingen we dan ook weer verder.
31 juli en 1 aug  2012
We namen de metro naar Park Slope in Brooklyn. Hier liepen we door mooie straatjes met brownstone huizen en veel oude bomen. Er liepen zelfs eekhoorntjes rond. Je zou hier bijna vergeten dat je nog steeds in New York bent. Van daaruit gingen we naar Prospect Park. Een mooi groen park dat wel een beetje weg heeft van Central Park. Hier hebben we nog even lekker gezeten en toen liepen we er via de Grand Army Plaza weer uit. Een plein aan het begin van Prospect Park met een boog en zuilen die ons veel aan de Brandenburger Tor in Berlijn en de Arc de Triomph in Parijs deden denken.
Daarna weer terug naar ons hotel waar we de lange broeken aandeden en een taxi bestelden. Die was er al snel en bracht ons naar JFK Airport voor onze vlucht van 20.40 uur. We konden meteen de bagage kwijt en ook de veiligheidscontrole ging snel. We aten nog wat bij de Mac en konden al snel gaan boarden. Het leek er op dat we redelijk op tijd zouden vertrekken, maar toen kwamen we in een file van 15 vliegtuigen te staan. Met een uur vertraging gingen we de lucht in. Gelukkig vertelde de piloot al snel dat de vlucht 5 uur zou duren i.p.v. 6 uur, dus de overstap zou ook wel goed komen. We hadden weer plaatsen bij de nooduitgang en konden zo lekker languit liggen. We hebben dan ook alle vier bijna de hele vlucht geslapen.
Op Reykjavik ging het ook weer vlot bij de paspoortcontrole. We kochten nog snel wat te eten, want dat zit er bij deze vluchten niet bij. Veel bijzonders was er niet te krijgen, maar we hadden weer een ontbjitje binnen. En dat voor ons gevoel om drie uur 's nachts. Deze vlucht vertrok wel weer op tijd en ook nu hadden we weer ruime plaatsen bij de nooduitgang. Drie uur later landden we op Schiphol. We hadden ook alle koffers al snel, op één na. Die liet lange tijd op zich wachten, maar uiteindelijk hadden we alles en konden we met de shuttle terug naar P3 om de auto op te halen. Nu zit de eerste was alweer in de machine en we hebben net een lekker frietje speciaal gegeten.

Wat zijn deze drie weken ook deze keer weer snel gegaan en wat hebben we weer veel gezien. We hebben 1950 mijl gereden (iets meer dan 3000 km).
Hoogtepunten waren voor ons allemaal Washington, wat een mooie stad. Voor Joris natuurlijk Cedar Point, het paardrijden door de Adirondacks was heerlijk, de walvistocht onvergetelijjk, de Niagara Falls indrukwekkend en het 9/11 memorial iets om nooit meer te vergeten. Ook was de tweede keer New York veel meer relaxed. We deden iedere dag gewoon waar we zin in hadden. We vonden de afwisselig van steden en natuur, hotels en camper ook heel fijn en wat hadden we ook dit jaar weer mooie kampeerplekken. We hebben echt weer genoten en kunnen nog lang nagenieten van de vele foto's en film die we hebben gemaakt.