Double click Amerika 2015
Om 4.15 uur vanmorgen waren we alweer wakker. Nog even een poging gedaan om weer in slaap te vallen, maar tevergeefs. Dan maar wat appen met het thuisfront. Om 7.00 uur werd Anouk ook wakker. Met een kop koffie en een ontbijtje gingen we op de vlonder naast onze condo zitten. Overal zagen we kleine salamanders lopen en bij het water heel veel springende vissen. Tom de eigenaar van Riptide Condo's kwam ook nog even langs en hij vertelde dat er hier ook regelmatig dolfijnen komen vanwege de vele vissen. Hopenlijk zien wij ze ook een keer. Rond 8.00 uur maakten we Joris ook maar wakker. Hij was thuis met al het gamen natuurlijk al gewend aan deze tijd.

Bij het huisje horen strandstoelen en die gingen samen met een gevulde koelbox in de auto. Op naar Lovers Key State Park. Hiervoor reden we heel Estero Boulevard af over Fort Myers Beach. Overal zagen we mooie gekleurde strandhuisjes, palmbomen en hotels. We zagen onderweg ook ons hotel dat we geboekt hebben voor de laatste nacht van de vakantie. Nog maar lekker niet aan denken. In de auto hadden we salsa muziek op staan en we kregen zo echt het Carïbische gevoel. Bij Lovers Key State Park moesten we eerst $8 entree betalen en toen konden we verder naar de parkeerplaats. Via een houten boardwalk liepen we naar het witte strand. We hadden pech want vanwege het slechte weer de afgelopen weken en de harde wind was de zee heel troebel en er mocht ook niet gezwommen worden vanwege de harde onderstroom. Dan maar even lekker aan ons kleurtje werken (voor zover dat bij ons mogelijk is). Toch lekker hier aan het strand met die wind, want het was intussen al flink warm geworden. We vonden ook nog wat mooie schelpen en intussen zagen we pelikanen het water induiken om een visje te vangen. Wat zijn dat toch leuke beesten.
31 juli 2015
Na een tijdje onze spullen maar weer gepakt en met het trammetje naar een ander stukje strand. Ook hier een troebele zee en niet veel te zien. Jammer, want normaal is het hier heel helder en kun je de vissen zo voorbij zien zwemmen en als je geluk hebt ook manatees (zeekoeien) en dolfijnen.

Om een uur of één hielden we het voor gezien en reden we via de Publix terug. Hier haalden we boodschappen voor het avondeten en een broodje voor tussen de middag. In de condo spoelden we lekker even het zand van ons af en aten we het lekkere broodje. Daarna gingen we naar de Miromar Outlet. Wat een mooie outlet is dit en ook helemaal niet druk. We hadden dan ook een parkeerplaatsje bij de ingang. De back to school sale is net begonnen en we hadden op het vliegveld nog een couponboekje gekregen. Dat was ondanks de hoge dollar toch leuk winkelen. Korting op korting. We slaagden dan ook allemaal voor het één en ander.
Terug in de condo maakten we een lekkere pan spaghetti met Cuban bread er bij van de Publix. Eindelijk brood in Amerika dat niet zoet smaakt. Daarna liepen we via het strand richting de pier. Ineens zag Erik vlak bij de pier een dolfijn. Toen we er naar toe liepen was hij al verder weg en zagen we er nog meer. We liepen snel de pier op en zagen in de verte nog meer dolfijnen. Te ver om een foto te maken, maar we hadden ze toch maar mooi gezien. Geweldig. We liepen nog even over Times Square, het straatje dat van de pier af loopt. Er was een bandje aan het spelen, maar verder was er niet zo veel te doen. Tom vertelde later dat veel mensen het niet aandurven om deze kant op te komen vanwege het slechte weer de afgelopen weken. We liepen wat winkeltjes in en kochten nog een leuk bord voor onder ons afdak thuis. Ook zochten we alvast een restaurantje uit om morgen te gaan eten. Toen hadden we het toch echt wel gehad en liepen we weer naar huis om nog even te relaxen en dit verslag te maken. We houden het in ieder geval al weer een stuk langer vol dan gisteren. Nu maar hopen dat we ook iets langer slapen.