Double click Amerika 2018
31 juli 2018
Het is acht jaar geleden dat we in Seattle zijn geweest en ook nu weer vonden we het een geweldige stad. We stonden op ons gemak op en na het ontbijt reden we eerst naar een platenzaakje bij ons in de buurt. Helaas was deze nog dicht, maar we zagen op het gebouwtje wel weer hele mooie streetart. Waaronder ééntje van de Beatles op Abbeyroad. Waren we er toch niet voor niets geweest. Ook toen we weer onderweg waren zagen we overal prachtige murals.
Een stukje verderop kwamen we in de wijk Fremont. Hier gingen we ook een paar platenzaken in en we vonden een paar lp's voor Joris en voor Anouk. We hadden de auto vlakbij een brug geparkeerd en we zagen onder deze brug de beroemde Fremont Troll. Deze is er ooit door een kunstenaar neergezet. De trol houdt in zijn hand een echte volkwagen kever vast. Overal in deze wijk stonden mooie houten huisjes en er waren veel gezellige winkeltjes en restaurantjes. Wat een een leuke wijk was dit.
Daarna reden we naar de Space Needle. Hiernaast zagen we ook het muziekmuseum met de meest bizarre vormen, ontworpen door Frank Gehry. Hier waren we acht jaar geleden al geweest en dit sloegen we nu over. In plaats daarvan namen we de monorail naar het Westlake Center en daar aangekomen gingen we eerst iets eten bij de foodcourt. Met onze magen weer gevuld wandelden we een stuk verderop naar de Seatlle Public Library. Een heel apart gebouwd glazen gebouw, ontworpen door de Nederlander Rem Koolhaas. We zagen overal wolkenkrabbers met af en toe een oud gebouwtje en na een tijdje kwamen we bij het Pioneer Square. Hier was vroeger de allereerste nederzetting van de pioniers. Later werd de naam van de stad gewijzigd in Seattle ter ere van Chief Seattle. Vandaar ook de enorme totempaal midden op het plein.
We liepen verder richting Pike Place Market, maar voordat we daar aankwamen liepen we eerst nog door Post Alley, ook wel Gum Alley genoemd. Hier plakt iedereen al sinds jaar en dag zijn kauwgum tegen de muur. Aan de ene kant enorm smerig, aan de andere kant een kleurrijk geheel. Lang bleven we niet staan kijken. In plaats daarvan liepen we de Pike Place Market binnen. Overal zagen we eetkraampjes en bloemenstalletjes met prachtige bossen bloemen. Verder natuurlijk de beroemde viskraam waar ze de vis van de één naar de ander gooien. Hier was het enorm druk met toeristen en daar hadden wij niet zo'n zin in. Na een kort rondje door de benedenverdieping met kleine winkeltjes liepen we weer naar buiten.
Bij de tegenovergelegen Starbucks dronken we koffie op het terras met iets lekkers erbij. Bij Pike Place Market zelf kun je de allereerste Starbucks vinden en daar staat altijd een hele rij om naar binnen te mogen. Ons niet gezien. Ook bij onze Starbucks smaakte de koffie heerlijk. Naast de Starbucks lag het Hardrock Café van Seattle en natuurlijk gingen wij daar ook even binnenkijken. Op de bovenste verdieping kwamen we op een dakterras met mooi uitzicht op de Pike Place Market.
We liepen weer verder en we kwamen eerst uit bij het Waterfront en later bij Pier 66. Wat een mooi uitzicht hadden we hier over een groot stuk van Seattle, het grote reuzenrad en de haven. Weer een stuk verderop kwamen we bij het Olympic Sculpture Park van Seattle met enorm grote sculpturen. Waaronder een metershoog hoofd. Na het park zagen we al snel de Space Needle weer verschijnen.
Naast de Space Needle gingen Anne en Anouk de Chihuly Glass Garden bekijken. We hadden in Las Vegas al eens een plafond gezien met allemaal gekleurde glazen bloemen van Chihuly. Ook hier in Seattle vonden we het weer prachtig. Vooral binnen met al die felgelkeurde glazen vormen die weerspiegelden in de zwarte spiegels eronder. We waren de ene kamer nog niet uit of we riepen alweer wow bij de volgende. Ook in de tuin stonden de meest mooie glazen vormen in ook hier weer prachtige kleuren. Echt ontzettend mooi.
Erik had intussen buiten in het zonnetje bij een straatartiest zitten luisteren, dus die had zich ook prima vermaakt. We liepen terug naar onze auto en daarna reden we naar Kerry Park. Van hieruit hadden we goed uitzicht op de mooie skyline van Seattle, met als herkenningspunt de Space Needle.
Op de terugweg naar ons appartement bezochten we nog een paar platenzaken in alweer zo'n leuke wijk en ook hier vond Anouk nog een paar lp's. Toch leuk om op deze manier wat meer van Seattle te zien. Wij vinden het een heerlijke stad. Vlakbij ons appartement deden we nog wat boodschappen bij de Safeway. Anne maakte weer een lekkere curry terwijl Anouk en Erik nog een potje airhockey deden. Wat een fijn verblijf was dit, maar morgen moeten we toch echt weer verder.