Wij zijn op al onze reizen best wel wat gewend en normaal kunnen we er ook heel goed tegen, maar wat is het ontzettend heet hier. Ook de mensen zelf hier zeggen dat het wel extreem heet is op dit moment. Toch wilden we ook nog graag de zee hier zien, maar op de fiets was dat echt niet te doen. We huurden daarom vanochtend een scootertje bij het hotel en gingen op weg. Het leek zelfs op de scooter net of we door de hete lucht van een föhn heen reden. We kwamen weer langs mooie rijstvelden, over een oude brug en toen bij de zee.
Dou Vietnam 2017
3 augustus 2017
Op een gegeven moment reden we een willekeurig pad in waar beach aan stond gegeven. We zetten de scooter op slot en liepen het hete strand op. Dat bestaat hier uit hele kleine kiezeltjes die zo heet waren dat je er zelfs met slippers aan niet overheen kon lopen. Snel liepen we dan ook naar een rieten overkapping waar we bij een strandverkoopster een paar blikjes ijskoude cola bestelden. Het ziet er prachtig uit hier met palmbomen en her en der een mandbootje waar ze hier in varen. Er was echter bijna niemand te zien op het strand vanwege de hitte en dan was dit nog vroeg in de ochtend. Toch lopen de strandverkoopsters hier met lange broeken, truien, mondkapjes en hoedjes op. Ze willen echt niet bruin worden. Dit zien we in heel Vietnam. Hoe witter je bent hoe rijker, want dan hoef je niet te werken in de volle zon.
Na ons colaatje reden we weer terug naar ons hotel. De rest van de dag werd er gezwommen en geluierd. Eind van de middag namen we een taxi op en neer naar de kledingwinkel om Erik zijn pak nog eens te passen en deze keer was het goed. Gelukkig, want passen zonder airco is geen pretje. Terug in het hotel waren we uitgenodigd voor een verjaardagsfeesjte dat georganiseerd werd omdat onze vriendin uit Londen jarig was. De familie die het hotel runt had al de hele dag gekookt voor alle gasten. Wat zijn ze hier toch ontzettend lief. De familie bestaat uit vier generaties die allemaal in en naast het hotel wonen en werken en iedereen de hele dag in de watten leggen. Het eten was erg lekker. Gefrituurde aubergine, heerlijk gemarineerd varkensvlees en voor iedereen een grote kom met noedels met vanalles erbji. Er werd gedronken totdat het koude bier op was, zelfs dat uit de minibars van de kamers ;)