Double click Amerika 2018
3 augustus 2018
Vanochtend sliepen we lekker een beetje uit. Het was sowieso nog erg mistig buiten, dus vroeg op pad gaan had toch geen zin. Om half elf reden we naar La Pusch. Het gebied van de Quileute indianen. In de Twilight films is het hier verboden terrein voor vampieren en toen we het gebied binnenreden zagen we dat een grapjas hier een verbodsbord voor vampieren had neergezet. Aan de andere kant hing een bord zoals we die al heel veel gezien hebben met de hoogte van het brandgevaar op dat moment. Alleen hier hadden ze er een gemaakt met de hoogte van vampiergevaar. We zagen al snel dat we een indianenreservaat binnengereden waren. Zelfs het bushokje was in stijl. We reden naar First Beach. Dit is ook het strand waar ze in de eerste film gaan surfen. We namen een paar foto's van het uitzichtspunt over het strand en reden toen weer verder.
We namen de afslag naar Rialto Beach. Het was druk, maar gelukkig vonden we toch meteen een parkeerplaatsje. Tussen een heleboel aangespoelde bomen en drijfhout liepen we het mooie strand op. We zagen al meteen metershoge rotsen in het water, ook wel seastacks genoemd en een heel stuk verderop zagen we er nog meer. Daar liepen we naar toe over het strand dat bezaaid was met mooie platte ronde stenen. Je kunt dit stuk alleen maar lopen met eb en je moet goed in de gaten houden wanneer het weer vloed wordt. Het was nog flink mistig toen we begonnen met lopen, maar al snel klaarde het een beetje op en kwam er zelfs een waterig zonnetje tevoorschijn. Een heerlijke temperatuur om hier over het strand te lopen. Meestal is het hier ijskoud en regenachtig.
Na een pittige, maar wel heel leuke wandeling kwamen we aan bij de volgende rotspartij. Twee identieke hoge rotsen met overal getijdepoeltjes ertussen. Hierin zagen we vooral heel veel mosselen,  maar ook groene zeeanemonen en prachtig gekleurde zeesterren.
We moesten wel flink klimmen en klauteren om ze te kunnen zien, maar dat vonden wij juist leuk.
Een klein stukje verderop zagen we de Hole in de Wall. Dit is een seastack met een groot gat erin. Ook hier klommen we over de rotsen en weer zagen we een mooi gekleurde zeester met een paar groene zeeanemonen. Het leek wel schatzoeken. Hierna werd het toch wel tijd om terug te lopen en dat viel niet mee in het mulle zand en over de vele stenen, maar wat een mooie wandeling was dit. Een ruime twee uur nadat we vertrokken waren, waren we weer terug bij de parkeerplaats.
We reden weer terug naar Forks en hier gingen we met behulp van een plattegrond bekende plekken zoeken uit de Twilight films. Eerst natuurlijk het welkomstbord van Forks. Daarna gingen we een winkel binnen met allerlei Twilight prullaria en -kleding. We zagen zelfs al wat oudere vrouwen met t-shirts en truien van de films. Wat een gekte hier. Tegenover de winkel konden we in het Art Center een tentoonstelling bekijken van kleding en rekwisieten uit de films. We reden voorbij de Highschool en daarna naar het ziekenhuis waar zelfs een gereserveerde parkeerplek is voor Dr. Cullen. Bij het visitor center van Forks staan de auto's uit de film, waaronder die van Bella. Daarna reden we naar de Forks Outfitters waar Bella een baantje had. Hier deden we meteen onze boodschappen en daarna gingen we in ons huisje een broodje eten.
Anouk besloot om de rest van de middag lekker in het huisje te blijven en Erik en Anne reden toen ze uitgerust waren naar het Hoh Rain Forest gedeelte van het Olympic National Park. Ook hier hadden we geluk met het vinden van een parkeerplaatsje. We gingen hier de Hall of Mosses trail lopen. Gisteren hadden we al wat bomen begroeid met mos gezien, maar dat was nog niets vergeleken met vandaag. Nu zagen we bomen waar complete gordijnen van groen mos aan hingen. Ook nu zagen we weer overal grote varens op de grond en overal gigantisch hoge bomen en dat allemaal in alle tinten groen die je maar kunt bedenken. Zo met het zonlicht ertussendoor zag het er allemaal heel sprookjesachtig uit. Ook dit was weer een flinke wandeling, maar ook weer oh zo mooi.
Tegen zes uur waren we weer terug in Forks waar Erik nog vlug even de auto afspoelde bij een wasstraat en de tank maar weer eens volgooide. Terug in het huisje ging de bbq aan terwijl we met Joris belden via de Whatsapp. Hij liet ons weer een stukje Tokyo zien  terwijl hij een aantal platenzaken inging en zo samen met Anouk weer wat lp's uitzocht. Echt grappig dat dit zo kan terwijl je zo ver uit elkaar bent.