Double click Amerika 2015
Na een laatste ontbijtje in onze condo pakten we alles weer in en om 9.00 uur vertrokken we richting de Everglades. We hebben het prima naar ons zin gehad hier, maar we hebben ook heel veel zin in onze roadtrip. Erik had gisteravond al getankt, dus we konder meteen op weg. De boodschappen zijn dit jaar wat duurder vanwege de hoge dollar, maar de benzineprijs is echt lachen. We reden weer heel Estero boulevard af en over een brug kwamen we weer op het vaste land. In Bonita Springs en Naples keken we onze ogen uit naar de mooie huizen.
Bij de Starbucks haalden we koffie voor onderweg en iets lekkers voor later op de dag.
3 augustus 2015
Al snel reden we het gebied van de Everglades in. Om ons heen niets dan moeras en mangrovebossen. We stopten nog even bij het kleinste postkantoortje van Amerika om een foto te maken. Helaas was het postkantoortje niet open.
Daarna gingen we op weg om de Loop Road  te rijden. Verderop zagen we het steeds donkerder worden en op een gegeven moment reden we de regen in. We konden de Loop Road niet vinden en stopten daarom maar even bij een Visitor Center. We moesten zo'n vier mijl terug en nu zagen we het wel. We waren gelukkig ook weer de regen uit gereden. De Loop Road was een gravel weg, maar wel heel goed te rijden. Aan beide kanten dichte mangrovebossen. Al snel zagen we de eerste alligator aan de kant liggen. Voor we het wisten waren we er al voorbij. Vlug in zijn achteruit, maar de alligator gleed snel het water in.

Gelukkig zagen we al snel weer een alligator liggen en deze bleef onverstoorbaar liggen. Het leek of hij ons eens goed aan het aankijken was. Ook verderop zagen we nog een paar alligators aan de kant van de weg en in het water liggen. Rond een uur of één stopten we en we lunchten met het lekkers van de Starbucks. Vooral de lemon pond cake smaakte weer heerlijk. Bijna aan het einde van de Loop begon het weer wat te regenen. De alligators lieten zich nu niet meer zien.. Die liggen natuurlijk het liefst in het zonnetje, maar we hadden er toch maar mooi heel wat gezien.
Ongeveer een uurtje verderop wilden we een airboat tour gaan doen, maar de lucht werd ineens wel heel erg donker. We besloten dan ook om maar naar ons hotel te rijden en later op de dag nog een airboat tour daar in de buurt te doen als het nog op zou klaren. Dit was maar goed ook, want even later gingen de sluizen open. Geen gewone Floridiaanse bui die binnen een half uurtje over is. Om 14.30 uur waren we bij het Fairway Inn in Florida City. Onze kamer was nog niet klaar, maar we kregen een gratis upgrade naar een premium room die al wel klaar was. Een prima kamer voor een nachtje. We relaxten een uurtje op de kamer, maar het bleef regenen. Zachtjes, maar geen weer om in een boot te gaan zitten. We besloten om dit morgenvroeg maar te doen voordat we richting de Keys gaan.
In plaats daarvan gingen we naar een outlet vlak bij het hotel. Een kleine outlet, maar toch slaagde Joris voor twee broeken en een shirt. Erik voor een shirt en een overhemd en Anouk voor een hemdje. Daarna nog even naar de Best Buy en op ons gemak even door de Walmart. Ongelooflijk weer. Rijen vol met hetzelfde artikel in allerlei soorten en smaken. Hoeveel soorten Oreo koekjes en M&M's heeft een mens nodig. Naast de Walmart zat een Applebee's en we besloten daar maar te gaan eten. Daarna weer terug naar de kamer en morgen toch maar weer op tijd op en hopen dat het weer dan wel mooi genoeg is voor de airboat tour.