Double click Amerika 2015
Toen we vanmorgen naar buiten keken zagen we gelukkig weer een blauwe lucht en de zon scheen volop. Als echte Amerikanen pakten we de auto in en reden we naar het ontbijt. Een prima ontbijtje om de dag mee te beginnen. Toast, roerei, yoghurt, vers fruit en je kon je eigen wafels bakken. Na het ontbijt gingen we op weg naar de airboat ride, maar niet voordat we eerst een stop maakten bij Robert is Here. We hadden al veel over deze fruitstand gehoord. Vooral de smoothies schijjnen erg lekker te zijn, maar die gingen er na ons ontbijt niet meer bij. Wel kochten we een overheerlijke mango die voor ons gesneden werd en nog wat mangosteen die we nog kenden uit Thailand.
4 augustus 2015
Daarna snel door naar de Everglades Aligator Farm waar we bijna als eersten aan kwamen en dan ook om 9.20 uur met de eerste airboat mee konden. We kregen gehoorbescherming op en dat bleek even later ook wel nodig te zijn. Wat maakt zo'n ding een herrie. Eerst gingen we nog langzaam en we zagen ook weer verschillende alligators en schildpadden. Toen we bij een open stuk kwamen gingen we op volle snelheid. De airboat vloog over het water en de grassen die daar in groeien. Wij zaten voorin de boot en ze hadden ons al gewaarschuwd. Iedereen in de boot zou nat worden en de voorste soaked. Nou dat was niets te veel gezegd. De man van de airboat liet hem steeds weer spinnen en als we al niet nat werden van de spray dan wel van de golven die over ons heen sloegen als we weer bijna stil kwamen te liggen. Echt wel gaaf om mee te maken, alleen zijn 20 minuten wel zo om.
We liepen nog even door de farm en konden hier alligators zien van alle leefijden. Van ei, tot baby, tot enorme volwassen alligators. Wat een beesten zeg, en wat een enorme kaken. Er hing zelfs een huid van een echte enorme alligator die ze hier grandpa noemen. Daar pasten Erik en Joris wel twee keer in. We zagen nog wat andere dieren die hier in Florida voor komen. Slangen, varanen, leguanen, een Florida panter, schildpadden en nog wat ander gespuis. Om 10.00 uur konden we de slangenshow zien. Natuurlijk lieten ze de mensen die het meest bang waren voor slangen ze vasthouden. Grappig om te zien. Na afloop mocht iedereen een kleine python vasthouden en dat wilden wij ook wel. Grappig dat zo'n beest helemaal niet koud of glibberig aan voelt terwijl je dat wel zou verwachten.
We trokken snel wat droogs aan en gingen op weg naar de Keys. Onderweg aten we een lekker broodje bij de Subway, want we hadden intussen wel weer honger gekregen. Daarna weer verder. Bij Islamorada stopten we even bij het Islamorada Beach Café. Dit is echt een klein paradijsje. Vrolijk gekleurde stoelen en tafels op een prachtig wit strandje met palmbomen en op de achtergrond de blauwe zee. We dronken hier wat en genoten even van het uitzicht. We liepen ook nog even naar de kleine pier en hier zagen we heel veel mooie kwallen in het water. We zouden hier niet graag zwemmen, maar wel mooi om zo te zien.
Even verderop stopten we alweer bij Robbie's Marina. In dit kleine haventje zwemmen Tarpons. Enorm grote vissen tot wel 2 meter lang die op hun beurt weer kleine visjes eten. Je kunt hier dan ook emmertjes vis kopen om ze te voeren. Ze srpingen dan omhoog uit het water om die vis te pakken. Ons niet gezien, maar wel leuk om even te kijken naar anderen. Grappig dat de volwassenen gillend weg springen en de kinderen de vis gewoon boven het water durven te houden.
Het was intussen wel heel erg heet geworden. We besloten dan ook om de andere stops die we bedacht hadden overmorgen op de terugweg maar te doen en meteen door te rijden naar ons hotel op Key West met zwembad. We reden via lange bruggen van eiland naar eiland met aan de ene kant de Atlantische Oceaan en aan de andere kant de Golf van Mexico met water in alle kleuren blauw en turqoise. Erg mooi. In Key West zitten wij helemaal in het zuiden in het Best Western Hibiscus. We kregen een mooie grote kamer en al snel hadden we ons omgekleed en lagen we in het zwembad. Ook het zwembadwater was natuurlijk warm, maar toch even lekker.
Tegen de avond liepen we naar Duval Steet net om de hoek van ons hotel. Hier is alles te doen op Key West. Wat een mooie houten huizen en huisjes allemaal. In ieder huisje een winkeltje, café of restaurant en overal klonk live muziek. We vonden Key West meteen helemaal gezellig. Joris had een tip gekregen over een verborgen Italiaans restaurantje en inderdaad als je het niet zou weten zou je het niet kunnen vinden. Wij gingen op het gezellige binnenplaatsje zitten. Het eten was heerlijk en we hadden geluk, want we waren er nog net tijdens Happy Hour.
Bommetje vol liepen we over Duval Street naar Mallory Square. Net op tijd voor de zonsondergang. Die wordt hier massaal door iedereen bekeken en gevierd. We ginden op de kade aan het water zitten en met live muziek op de achtergrond gingen ook wij zitten kijken. Er was wat bewolking, maar net op tijd trok die weg. Een mooi gezicht, zeker toen er ook nog net een zeilbootje voorbij kwam varen. We keken nog even naar de straatartiesten op Mallory Square en toen liepen we over Duval Street weer terug naar ons hotel.