Na zes heerlijke dagen in de Golden Rice Villa in Hoi An namen we afscheid van onze Engelse vrienden en van de lieve familie van het hotel. Om 11.00 uur stond er een auto voor ons klaar die ons in een uurtje naar het station van Da Nang bracht. We moesten binnen in een wachtruimte gaan zitten. Toen de trein aan kwam rijden ging de deur naar het perron open en stroomde de mensenmassa naar buiten. Wij hadden plaatsen in het een na laatste treinstel. We liepen langs de ontelbare kraampjes met etenswaren op het perron en stapten in de trein. Daar baanden we ons een weg door de troep op de grond. De stoelen waren gelukkig prima en toen de trein in beweging kwam, kwam er iemand de coupé schoonvegen. Heel apart. Sowieso jammer dat de Vietnamezen niet wat zuiniger zijn op hun mooie land. Ze gooien overal alles maar neer.
Dou Vietnam 2017
5 augustus 2017
We reden door een prachtig gebied met aan de ene kant de groene bergen en rijstvelden met waterbuffels en aan de andere kant de zee. We reden door tunnels en over bruggen en twee en een half uur later reden we Hue (spreek je uit als Hoewee) binnen.
Op het station namen we een taxi naar het Scarlett Boutique Hotel. Daar kregen we een welkomstdrankje en een bordje met fruit. We kregen weer een 'mooie' kamer met ook hier een bordje fruit en overal waren bloemblaadjes gestrooid. Ook hier weer een glazen wand naar een mooie badkamer.
We liepen nog even naar de waterkant waar we de beroemde drakenboten van Hue zagen liggen. Hier gaan we morgen nog een tochtje mee maken over de Parfumrivier. Op een terrasje aan het water dronken we wat en bij een restaurantje vlakbij het hotel aten we een heerlijke pasta. Morgen gaan we op tour door Hue.