Double click Amerika 2018
5 augustus 2018
In dit motel was het ontbijt weer prima. Alleen de koffie was echt Amerikaans, slap dus. Gelukkig hebben ze hier op iedere hoek van de straat wel een kleine koffie drive through. Dus daar gingen we onze koffie halen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben er hier een drive through voor. Toch wel gemakkelijk. Hierna gingen we op weg voor ons laatste reisgedeelte via de kust terug naar San Francisco. Na een paar uurtjes rijden kwamen we bij de Columbia River. Die hadden we bij de Columbia River Gorge ook al gezien. Daar waren we deze gigantisch brede rivier overgestoken naar de staat Washington en nu staken we hem weer over, terug naar de staat Oregon. Dit deden we via de langste vakwerkbrug van Amerika en zo kwamen we in de hoofdstad van Oregon uit, namelijk Astoria.
Vanaf hier gingen we de Oregon Coastway volgen. We stopten in het kleine plaatsje Gearhart. Hier zou namelijk een platenzaak liggen. We kwamen aan bij een soort schuur met een enorme hoop rommel ervoor. Er kwam een man naar buiten in Elviskostuum die nog even snel een gitaar om zijn schouders hing. Wat een figuur. Toen we eenmaal binnen waren zagen we kasten met platen tot aan het plafond. Zoveel lp's hadden we nog nooit in een platenzaak bij elkaar gezien. Helaas wel echt bagger. Het niveau van de gemiddelde kringloopwinkel bij ons. Er zat dan ook niets voor ons bij, maar toch leuk om dit meegemaakt te hebben.
Hierna reden we naar de bekende badplaats Cannon Beach. Hier was het enorm druk, maar het lukte ons toch al snel om een parkeerplaatsje te bemachtigen. Intussen was het zonnetje weer lekker doorgekomen en we besloten om lekker op een van de terrasjes te gaan lunchen. Daarna liepen we nog wat winkeltjes in, waaronder een mooie kerstwinkel. Die vinden wij altijd erg leuk. Even verderop lukte het weer om een parkeerplaatsje te krijgen vlakbij het strand. Hier staat de bekende Haystack Rock. Hij lijkt inderdaad wel een beetje op een hooiberg. Op het strand hing nog flink wat nevel, maar het lukte toch om hem op de foto te krijgen. Het strand zelf vonden we veel te druk.
We reden weer verder en een stukje verderop stopten we bij een viewpoint. Hier hadden we ook mooi zicht op de Haystack Rock, maar het mooiste was toch wel dat we in een boom vlakbij twee Amerikaanse zeearenden zagen zitten. De zeearend is het symbool van Amerika, net zoals dat bij ons de leeuw is. Nu is het wel iets gemakkelijker om hier een zeearend tegen te komen dan bij ons een leeuw :)
Weer een stuk verderop kwamen we bij Hug Point. Het was nog eb en daardoor konden we hier het strand op. Met vloed lukt dit niet meer. We zagen hier enorme rotsen rondom het strand en in die rotsen allemaal grotten die door het water uitgesleten waren. Wat een mooie plek hier. We liepen er dan ook een tijdje rond voordat we weer verder gingen.
In het plaatsje Manzanita deden we boodschappen voor het avondeten en daarna kwamen we al snel aan in Rockaway Beach waar we incheckten bij het Surfside Resort. Hier kregen we een familiesuite. Eigenlijk twee kamers met een tussendeur, waarvan één met keuken en zitgedeelte. Vanaf ons balkon konden we ook mooi tussen de gebouwen door naar de zee kijken. Hier liepen we ook eerst nog even naartoe. Helaas zaten er behoorlijk wat zandvlooien, dus dat was van korte duur. We maakten een lekkere pan noedels en daarna reden we nog even naar de Arch Rock die we ook vanaf ons strand in de verte al hadden zien liggen. We hoopten hier een zonsondergang te zien, maar daar was het intussen weer veel te bewolkt voor. Daarna gingen we bij de Dairy Queen nog maar een lekker ijsje halen als toetje. Waren we toch niet voor niets deze kant opgereden. Morgen vervolgen we onze reis aan de kust weer.