Double click Amerika 2015
5 augustus 2015
Lekker uitgeslapen vanmorgen. We zaten dan ook pas om 9.45 uur aan het ontbijt. Ontbijtje was ook hier prima. Joris haalde het ontbijt niet eens, die at gewoon lekker een paar bananen. Na het ontbijt liepen we naar het vlakbij gelegen Most Southern Point van Amerika. Het ligt heel dicht bij Cuba waar we een paar maanden geleden nog waren. Hier staat een soort pier en iedereen wil daarbij met de hele familie op de foto. Er stond een hele rij en daar hadden we met de hitte (vandaag gevoelstemperatuur van 40 graden) niet zo'n zin in. We maakten dan ook vlug een foto toen er even niemand stond. Daarna liepen we langs de mooie pastelkleurige houten huisjes weer terug.
Bij het hotel pakten we de auto en reden naar het Fort Zachary State Park. Hier bezochten we eerst het oude fort. Dit is gebruikt in de burgeroorlog, de eerste en de tweede wereldoorlog en tijdens het conflict met Cuba. Er stonden nog wat kanonnen en bovenop het fort hadden we aan de ene kant mooi uitzicht op de marinebasis van Key West en aan de andere kant op de mooie blauwe zee.
We haalden wat kouds te drinken bij de beachbar en dit dronken we op een bankje aan zee op. Hier waaide het heerlijk. Terwijl we daar zaten zagen we een aantal haaien grote vissen opjagen. We konden ze een hele tijd volgen. We waren blij dat we ondanks de hitte hier toch even naar toe waren gegaan. We snappen ook waarom er hier zoveel locals naar toe gaan. Als wij hier zouden wonen zouden we hier ook regelmatig een dagje verblijven.
We reden terug naar het hotel en in een franse bistro een stukje verderop aten we een lekker broodje en ook de koffie smaakte hier goed. Daarna was het tijd om lekker te relaxen. Key West is heel layed back. Alles gaat hier lekker rustig aan en alles wat in de rest van Amerika niet wordt geaccepteerd kan hier wel. Key West heeft zichzelf in het verleden zelfs onafhankelijk verklaard. Ze heetten toen de Conch Republic. Hier werd al snel een einde aan gemaakt, maar zelfs nu zie je bij veel huizen nog twee vlaggen hangen. De Amerikaanse en de Conch Republic vlag. Afijn wij deden vanmiddag lekker layed back mee. Wat luieren, internetten en op zijn tijd een plons in het zwembad. Echt vakantie dus.

's Avonds liepen we via de Lighthouse en het Hemingway House, van de bekende schrijver Hemmingway naar Milemarker 0. Aan de ene kant van de weg begint de Highway 1 en aan de overkant eindigd hij. Leuk om even gezien te hebben. Daarna weer verder over Duval Street waar we nog wat winkeltjes in gingen. We gingen eten bij het Hardrock Café. Ook weer in een heel mooi Key West pand. We kunnen weer een Hardrock Café afstrepen van ons lijstje. Het eten was zoals gewoonlijk erg lekker. Joris had zelfs nog een plekje over voor een Ben & Jerry's milkshake. We kochten onderweg terug naar het hotel nog een stukje Key Lime Pie om 's avonds samen op te eten, want deze moet je ook echt geproefd hebben als je hier bent. We vonden Key West geweldig. Morgen gaan we naar Miami en daar hebben we ook heel veel zin in.
In de auto koelden we even af bij de airco en dronken we wat en toen reden we naar het iets verderop gelegen strand. We liepen hier naar toe door een mooi dennenbos met allemaal picknicktafels met uitzicht op zee. Hier was een mooi kiezelstrand met palmbomen en een heldere zee in alle kleuren blauw die je maar kunt bedenken. Een heel erg mooi gebied. We vonden hier ook het beroemde sign van Key West met allemaal gekleurde borden met daarop ook veel plaatsen waar wij al geweest zijn.