Double click Amerika 2015
Na wederom een prima ontbijtje pakten we de laaste spulletjes in en om 9.00 uur reden we weg uit het gezellige Key West. We reden weer over bruggen met aan weerszijden de zee van Key naar Key. In Big Pine Key reden we naar het Key Deer State Park. We stopten nog even bij het mooie Visitor Center. Hier zagen we alle dieren die in dit stuk van Florida voor komen. Er werd ons verteld dat we nog grote kans hadden om de Key Deer te zien, omdat het nu nog niet zo heet was. De Key Deer is een kleine hertensoort die alleen hier voor komt en nergens anders ter wereld. Ze zijn beschermd en ook helemaal niet schuw. Helaas voor ons lagen ze waarschijnlijk nog allemaal te slapen, want we zagen er geen een.

Onderweg kwamen we nog bij een meertje waar alligators in zouden zitten, maar die waren volgens de ranger die daar stond net ondergedoken. Hadden wij weer. We zagen nog wel een paar mooie schildpadden en ontzettend veel soorten grote vissen in het heldere water. We reden nog een stuk verder totdat de weg ophield. Daar liepen we een stuk het bos in en waarempel, vlak voor ons stak een Key Deer over. Hij keek ons even aan en liep toen het bos weer verder in, maar we hadden er in ieder geval eentje gezien.
6 augustus 2015
Op de Highway One reden we weer verder en even later kwamen we aan bij het Bahia Honda State Park. Hier liep eerst een oude brug en i.p.v. deze af te breken hebben ze er gewoon een nieuwe brug naast gebouwd. Je kunt de oude brug nog een stuk oplopen en deze houdt dan ineens gewoon op. Er is een prachtig strand bij en vandaaraf kun je dit goed zien.
Het was intussen ontzettend heet geworden en we besloten dan ook om maar in één keer door te rijden naar Miami. We stopten onderweg nog even bij de Mac Donalds voor een snelle hap en een dipped cone. Ons eerste fastfood in een week tijd, dus dat valt reuze mee. De Highway One, hier ook wel Overseas Highway genoemd, is een mooie, maar wel erg lange weg. Gelukkig reed het verkeer wel goed door. We stopten net voor Miami nog even op Key Biscayne. Net over de brug hier naar toe maakten we een paar mooie foto's van de skyline van Miami. Die konden we vanaf hier goed zien.
Daarna snel verder. We merkten meteen dat we in Miami waren. Wat een wegen en wat een druk verkeer ineens en dan was het nog niet eens spitsuur. Over weer een lange brug reden we naar Miami Beach. We slapen hier in het Ocean Five Hotel op de beroemde Ocean Drive. De auto werd voor ons geparkeerd op de Valet Parking van het hotel. Als we hem nodig hebben wordt hij weer voorgereden. We kregen de kleinste kamer van deze reis, maar wel mooi en schoon en het hotel staat op een geweldige locatie.
We liepen nog even naar het strand er tegenover en zagen de mooi gekleurde strandwachtershuisjes al staan. Een stuk verderop liepen we Ocean Drive weer op met alle mooie Art Deco gebouwen met gezellige café's , restaurants en terrasjes. Er stonden mooie Amerikaanse politieauto's en een soort mobiele politieuitkijktoren. De boel wordt hier goed in de gaten gehouden. We zagen ook nog de beroemde Miami Beach klok. Op één van de terrassen gingen we een lekker drankje drinken en vooral de Rum Punch smaakte erg lekker. Op dit terras zagen we de meest prachtige auto's voorbij komen. En ook de mensen hier zijn een bezienswaardigheid. Dit is echt zien en gezien worden.
Bij de TGI Fridays op de hoek van ons hotel gingen we eten. Joris en Erik vonden hun sirloin steak en ribbetjes met Jack Daniels saus weer heerlijk en ook de sallade en nacho's van de dames smaakten prima. We deelde samen nog een brownie met ijs en Bailey's en ook die was overheerlijk. Intussen keken we onze ogen weer uit naar alles wat er voorbij kwam. We hebben twee volle dagen in Miami en morgen kijken we dan ook gewoon waar we zin in hebben.