Double click Amerika 2015
Weer lekker geslapen vannacht. Ook hier weer goede bedden. We mogen tot nu toe niet mopperen. Toch waren we weer op tijd wakker en we staken dan ook snel de weg over naar het strand voor de zonsopgang. Joris en Anouk sliepen nog lekker even door. Het werd al een beetje lichter en rond 6.50 uur zagen we de zon tussen de wolken door opkomen. Een mooi gezicht zo boven zee. Zeker met die mooi gekleurde strandhuisjes er nog bij. We liepen een stuk over het strand en via Ocean Drive weer terug naar het hotel. Wat ik nog was vergeten te vertellen is dat het hotelgedeelte waar we slapen boven een Italiaans restaurant is. We moeten dan ook door het restaurant naar binnen en naar buiten. Hier was ook het ontbijt. We hadden vooraf begrepen dat het een beetje karig zou zijn, maar met toast met jam, ontbijtgranen, yoghurt en vers fruit zijn wij dik tevreden. We gingen met zijn drieén eten en voor Joris namen we maar weer een banaan mee.
7 augustus 2015
Toen iedereen klaar was lieten we de auto voorrijden en reden we naar het Holocaust Memorial ook hier op Miami Beach. We moesten even zoeken naar een parkeerplaatsje, maar we konden hem uiteindelijk vlakbij kwijt bij een parkeermeter. Het memorial was meteen al heel erg indrukwekkend. Een enorme hand in een waterbasin met op die hand uitgemergelde, wanhopige Joden die roepen om hulp of naar hun geliefden reiken. Via een gang met duizenden namen van omgekomenen liepen we naar een tunnel. In deze tunnel stonden de namen van alle concentratiekampen. Aan het einde van de tunnel zagen we de hand, maar nu van dichtbij met nog veel meer taferelen er omheen die pure doodsangst en wanhoop uitstraalden. We werden er gewoon even stil van. Misschien niet iets waar je meteen aan denkt bij een vakantie in Miami, maar we waren wel blij dit gezien te hebben.
Intussen was het alweer ontzettend heet geworden. We gingen dan ook maar op weg naar de Dolpin Mall. Een enorme mall en ook niet onbelangrijk, overdekt en met heerlijke airco. We liepen wat winkels binnen en vonden ook hier weer het één en ander. Bij de foodcourt haalden we allemaal Chinees. Wat is dat hier toch lekker. Ook nog wat garlic breadsticks van de Sbarro. Gewoon omdat we die zo lekker vinden. Daarna de rest van de winkels. Joris vond eindelijk een paar mooie Nikes en een paar Adidas schoenen in zijn maat. Anouk twee paar Vans en Anne nieuwe Converse schoenen. Gisteren zijn in Florida de tax-free weken begonnen en dan was ook nog ieder tweede paar voor de helft. Dat is nog eens leuk shoppen. Joris mocht van oma Kauffeld nog een horloge uitzoeken voor zijn 21e verjaardag en in deze mall kocht hij een erg mooi Armani horloge. We zagen ook nog een ontzettend grote muziekwinkel en hier moesten natuurlijk even de gitaren uitgeprobeerd worden.
Nadat Erik en Joris nog een heerlijke shake hadden genomen bij de Godiva reden we weer terug naar het hotel. Daar aangekomen haalden we strandlakens bij de receptie en gingen we nog een tijdje op het strand liggen. We zagen zelfs nog een dolfijn voorbij springen in de verte. Toen de zon bijna onder ging gingen we lekker even douchen en daarna liepen we over Ocean Drive naar het News Café. Hier kwam de modeontwerper Gianni Versace ook vaak eten voordat hij voor zijn huis een stuk verder op Ocean Drive werd neergeschoten. We kregen een mooi plekje op het terras en keken onze ogen weer uit naar alle mooie auto's die hier voorbij kwamen. En natuurlijk ook naar mensen in de meest vreemde outfits. Het eten was oké en ook niet meer dan dat, maar we konden er weer tegen. We liepen nog een stukje over Ocean Drive en toen weer terug naar het hotel. Morgen gaan we nog wat wijken van Miami bekijken.