Double click Amerika 2018
8 augustus 2018
Het ontbijt in dit hotel was eenvoudig, maar meer hebben we ook niet nodig. De koffie was in ieder geval prima. Om 10.15 uur reden we eerst naar het Visitor Center in het dorp om wat informatie te vragen over het stuk van het Redwood National Park waar we later doorheen zouden rijden. Daarna reden we nog even naar het kleine vuurtorentje van Crescent City. Klein, maar wel heel schattig.
Vanuit Crescent City kwamen we voor het stadje Klamath bij een afslag naar de Tour Thru Tree. Een smalle tunnel door een dikke Sequoia waar je doorheen kunt rijden. Dat wilden wij natuurlijk ook. We moesten de autospiegels wel inklappen, maar toen lukte het Erik toch prima om er doorheen te rijden. Hij hield aan bijde kanten maar een paar centimeter over. Een ander gezin dat er net doorheen gereden was wilde ook wel even een foto maken van ons drien in de boom.
Daarna reden we een stukje verderop het Prairie Creek Redwoods State Park in. Weer een mooie weg tussen de gigantische redwoods door. Toch haalde deze weg het niet bij die van gisteren. Die was toch wel heel erg mooi. We stopten nog even bij de beroemde Big Tree. Hiervoor moesten we een klein stukje het bos in en inderdaad stond hier weer een gigantische dikke en hoge boom. Toch vonden wijj hem van een afstandje niet meer bijzonder dan veel andere bomen. Hel bleek ook een grap te zijn zagen we aan de wegwijzers die ervoor stonden met "Very big tree", "Another big tree" en "That's a big tree too". Toch wel grappig. We zagen hier ook nog een boom met een nogal interessante mannelijke uitstulping :)
Hierna vonden we dat we toch wel genoeg grote bomen gezien hadden. We hadden nog een lange weg te gaan. Aan de kust stopten we nog bij een uitzichtspunt, maar ook vandaag was het ontzettend nevelig. Toch was het ook vandaag weer een mooie weg om te rijden. In het plaatsje Eureka hielden we onze lunchstop. Wat een schattig plaatsje met allemaal oude kleurige huisjes en hele mooie graffiti. We herkenden er ook n van een artist waarvan we ook een soortgelijke in Londen hadden gezien. Alleen was deze veel groter. We liepen nog even naar het haventje en we gingen wat antiekzaakjes in. Daarna aten we in een gezellig tentje onze lunch.
En verder gingen we weer. We stopten alleen nog een keer bij een koffie drive through en om te tanken. De weg ging steeds verder van de kust af. Eerst nog door de Redwoods en later door een glooiend landschap dat we kenden van het begin van onze rondreis. Iets na vijf uur kwamen we aan in het plaatjse Willits waar we incheckten in het Super8 motel. We kregen weeer een mooie kamer. Alle kamers lagen mooi om een binnenplaatsje heen met een grote fontein en een schommelbank. We pakten alle losse spullen in de koffers en rugzakken en met een geleende weegschaal van het hotel keken we of we niet over het toegestane gewicht heen zaten. Gelukkig was dat niet het geval. Zelfs niet met alles wat we gekocht hebben intussen. Er waren niet veel restaurants in de buurt, dus besloten we om bij een pizzeria een klein stukje van ons motel vandaan te gaan eten en dat bleek een goede keuze te zijn. Morgen rijden we weer terug naar San Francisco waar onze rondreis begon.