Double click Amerika 2015
Ook wij werden vandaag later wakker. Het was zelfs al licht buiten. Iedereen deed lekker op zijn gemak. Erik en Anne gingen beneden lekker op het terrasje ontbijten en Joris en Anouk aten gewoon wat fruit op de kamer. Toen iedereen klaar was reden we over de brug van Miami Beach naar Miami. Onderweg zagen we weer de mooiste huizen met enorme jachten er voor. En ook nu zagen we weer enorme cruiseschepen liggen. Ze zijn zo groot dat ze zelfs boven de hoogste hotels uitkomen.
8 augustus 2015
In de verte zagen we weer de indrukwekkende skyline van Miami en Joris zette er voor het echte Miami gevoel met zijn Ipod ook nog even de muziek van CSI Miami bij aan. Als eerste reden we naar de wijk Little Havana. We konden gemakkelijk parkeren bij de Mac Donalds en van daaruit liepen we naar de Calle Ocho. We kwamen eerst bij een plein met een mooie mozaïeken muur en grote dominostenen op de grond. Via een smeedijzeren poort liepen we een binnenplaatsje op waar de oudere Cubanen uit deze wijk de hele dag domino spelen tegen elkaar. We bleven een tijdje kijken en het ging er fanatiek aan toe. Daarna liepen we een stukje over de Calle Ocho met overal mooie Cubaanse mozaïeken en muurschilderingen. Ook de sigarenwinkels en Cubaanse eettentjes ontbraken niet. Op de grond was een heuse Walk of Fame van Cubaanse sterren en zelfs de Mac Donalds had een mooi mozaïek.
Hierna reden we naar de Bayside Marketplace. Dit is een gezellig shop- en restaurantgebied aan de haven waar vandaan ook de grote cruiseschepen vertrekken. Ernaast staat de American Airlines Arena waar de Miami Heats basketbal spelen. Helaas niet nu wij er zijn. We liepen langs de mooie haven met weer de meest prachtige jachten naar het Hardrock Café om iets te drinken. We kunnen er dus weer één van ons lijstje afstrepen. Hier hingen ontzettend veel gitaren, kledingstukken en nog veel meer van bekende artiesten. Erik kocht er nog een mooi poloshirt en daarna liepen we langs de winkeltjes naar de foodcourt. Hier aten we onze lunch. Daana vlug terug naar de auto. Onderweg stond nog een mooie Monstertruck van waaruit ze blikken Monster uitdeelden. We kregen er ieder twee, dus Joris kan weer even vooruit. Net op tijd voordat de parkeertijd afliep waren we terug bij de auto.
We reden naar de wijk Coral Gables. Eén van de duurdere wijken van Miami en dat was ook te zien. Prachtige huizen aan lanen die omgeven werden door mooie oude bomen. In deze wijk gingen we naar het Biltmore hotel. Dit is een heel oud en ontzettend mooi hotel. Er kwam net een oldtimer aan rijden om een bruidspaar op te halen en we zagen nog meer geweldige auto's staan. Aan de voorkant was een mooie fontein en enorme trappen naar boven. We mochten ook naar binnen en hier zagen we grote pilaren, een mooi beschilderd plafond, een enorme natuurstenen open haard en grote houten volieres met mooie gekleurde vogeltjes. Via grote stenen trappen kwamen we aan de acherkant van het hotel waar een eigen golfterrein ligt. Wat een pracht en praal. Geen wonder dat hier zo veel beroemde mensen hebben geslapen. Vroeger al Bing Crosby, Al Capone en Franklin Roosevelt en later nog meer bekende namen zoals Bill en Hillary Clinton. Ook zijn hier verschillende films en series opgenomen zoals Bad Boys, CSI Miami en Miami Vice. Mooi om even gezien te hebben.
Door de luxe winkelstraat Miracle Mile reden we weer terug richting Downtown Miami en even later reden we de brug weer over naar Miami Beach. We luierden even wat op de kamer totdat de ergste hitte voorbij was en daarna liepen we lekker naar het strand. Daar hadden we net onze handdoeken neergelegd toen er een gitzwarte lucht boven ons kwam hangen. Toen het ineens ook nog heel hard begon te waaien liepen we toch maar terug naar het hotel. Daar bleek het bij de Italiaan net happy hour te zijn. We vermaakten ons dan ook prima met een biertje en een lekkere Aperol Spritz op het terras aan Ocean Drive terwijl we intussen weer naar de meest mooie auto's konden kijken die voorbij kwamen. Intussen begon het te regenen, maar wij zaten prima.
's Avonds gingen we nog een keer terug naar de TGI Fridays bij ons op de hoek. Het was er ontzettend druk omdat alle terrassen zo nat waren. Gelukkig hadden we nog een bon voor priority seating. Het duurde een tijdje voordat we onze soep kregen, maar terwijl we pas een paar happen op hadden werd ook het hoofdgerecht al neergezet. En terwijl we daar nog mee bezig waren werd de rekening al neergelged. Jammer, want eergisteren was de bediening juist zo goed geweest. We dronken toch nog even op ons gemak ons drankje op en daarna gingen we terug naar het hotel. We vonden Miami heel leuk om meegemaakt te hebben, maar van Ocean Drive hadden we toch nog iets meer verwacht. Tot nu toe vinden we Fort Myers en Key West toch echt nog het leukste van deze reis. Morgen gaan we op weg naar Cocoa Beach.