Dit jaar weer een zelf georganiseerde reis. We beginnen met een vlucht van Dusseldorf naar Ho Chi Minh met een tussenlanding in Hong Kong. We blijven dan eerst een paar dagen in Ho Chi Minh met excursies naar de Chi Chi tunnels, de Cao Dai tempel, de Mekong Delta en natuurlijk de stad Ho Chi Minh zelf.
We vliegen dan van Ho Chi Minh naar Nha Trang. Daar worden we opgehaald voor een relaxtrip naar onbewoonde Whale Island ofwel Palmeneiland. Terug in Nha Trang hebben we een 2e binnenlandse vlucht van Nha Trang naar Da Nang om in Hoi An te komen. We verkennen Hoi An, maken een fietstour door de omgeving, bezoeken de tempels van My Son en relaxen even lekker op het strand. We vervolgen onze rondreis met een treinreis van Hoi An naar Hue om daar een bezoek te brengen aan de parfumrivier en de Keizerlijke stad.
We maken ons op voor de 3e binnenlandse vlucht van Hue naar Hanoi. We verkennen Hanoi om onze reis weer met de trein voort te zetten richting Ninh Binh. We verblijven daar 2 nachten in de Mua Cave Lodge. Vervolgens zoeken we daar naar vervoer naar Mai Chau om daarna weer terug te keren naar Hanoi. We verkennen weer een stukje van Hanoi. Daarna sluiten we onze rondreis in stijl af met een mini cruise met de Halong Glory Legend om het natuurschoon van Ha Long Bay te bewonderen. We eindigen onze reis dan met nog een dagje Hanoi. Via een tussenlanding in Hong Kong vliegen we naar Dusseldorf om weer naar huis te keren.
Dou Vietnam 2017