K A U F F E L D    G O E S     A M E R I C A
02 augustus
Ruud stond vanmorgen al om half 5 voor de deur om ons weg te brengen naar Brussel. We konden als eerste inchecken en hadden de stoelen bij de nooduitgang, zodat we lekker veel beenruimte hadden. We vertrokken om 11.00 uur vanaf Brussel, via New York, naar San Francisco met een uurtje vertraging. Er moest eerst nog gewicht uit het vliegtuig vanwege noodweer in New York. Ook aan ons vroegen ze of we een dag later wilden vertrekken, dat wilden we natuurlijk niet. Ook de andere passagiers niet dus werden er maar koffers achter gelaten.

Doordat we bij de nooduitgang zaten konden we gelukkig wel als eerste uit het vliegtuig en waren we al snel bij de douane. Hier moesten we digitaal onze vingerafdrukken laten maken en een irisscan. Onze koffers waren er gelukkig allemaal en we moesten ze opnieuw inchecken. Hier was het echt een zooitje. Koffers voor Miami, Montreal, San Diego, Los Angeles en San Francisco op dezelfde band. We waren er niet echt gerust op. Daarna als een idioot naar de gate om te boarden. Gelukkig op tijd. Het vliegtuig zat op tijd vol en toen kregen we te horen dat we vanwege het slechte weer in een file van 13 vliegtuigen aan moesten sluiten om op te mogen stijgen.

Met anderhalf uur vertraging vertrokken we dan eindelijk naar San Francisco. Hier waren we al vlug door de douane, maar wat bleek. En van onze tassen was achter gebleven in New York. Volgens de mensen van American Airlines wordt  hij morgen in ons hotel afgeleverd. Daarna vlug een taxi gepakt en al snel waren we in Hotel "Holiday Golden Gateway" op de Van Ness Avenue, midden in San Francisco. Hier zullen we de komende vier nachten verblijven. Een mooi hotel met een prima kamer op de zestiende verdieping met uitzicht over de stad. Nog even een pizza gegeten bij de Italiaan achter ons hotel en nu gaan we snel naar bed, want we zijn intussen al 27 uur wakker.