Double click Amerika 20122011
Hiep, hiep, hoera, vandaag werd Anouk 16 jaar. Na nog een paar kleine cadeautjes en een telefoontje naar de oma's gingen we weer op pad. Op weg naar de metro aten we ons eerste broodje deze vakantie bij de Subway. Onze eerste stop was de Old Post Office. Hier kun je naar de toren. Sinds het Washington Monument gesloten is na een aardbeving, is dit de enige plek waar je utzicht hebt over de Mall. We zagen aan de ene kant het Capitol en aan de andere kant het Washington Monument en verderop het Lincoln Memorial.
12 juli 2012
Hierna liepen we naar de achterkant van het Witte Huis. Het was hier enorm druk met Japanners die een foto wilden maken. Wat ontzettend gaaf dat wij daar gisteren gewoon binnen zijn geweest. We zagen van hieraf ook het Washington Monument heel goed.
We gingen op weg naar het World War II Memorial. Rondom een vijver staat voor iedere Staat van Amerika een pilaar met een krans en er is een muur met meer dan 4.000 gouden sterren. Iedere ster staat voor 100 gesneuvelde Amerikaanse soldaten. Een heel mooi monument.
Het werd intussen alweer behoorlijk warm, gelukkig waaide het wel een beetje vandaag. Bijj een grote vijver kochten we drinken en gingen we even lekker op een bankje zitten kijken naar de kleine eendjes en de mensen om ons heen. Altijd  leuk. Daarna door naar het Vietnam Memorial. Een lange zwarte muur met ontzettend veel namen. Op sommige plekken lagen ook wat spulletjes van nabestaanden. Verder een mooi beeld van drie soldaten in Vietnam en een voor de vrouwen in Vietnam. Een heel eenvoudig monument, maar al die namen maken wel indruk.
Niet veel verder lag het Lincoln Memorial, ook wel bekend uit de film Night at the Museum II. Dit enorme beeld staat in een soort Griekse tempel en vanaf hier hadden we ook weer mooi zicht op het Washington Monument en het Capitol. Alles staat in een kaarsrechte lijn met elkaar.
Door naar het Korean War monument met levensgrote beelden van soldaten met volle bepakking en poncho's aan die op patrouille zijn. Ook hier hebben we weer even uit zitten puffen. Het werd weer steeds warmer. We besloten dan ook om na het Martin Luther King Memorial de kortste weg te nemen langs het water, naar het National Museum of American History.
Eerst naar de Foodcourt om iets te eten en lekker veel te drinken. Lang leve de refills in Amerika. Het museum viel ons eerlijk gezegd een beetje tegen. De afdeling met jurken van de presidentsvrouwen was wel leuk. Vooral die van Michelle Obama. We zagen de originele vlag van Amerika waarvan we helaas geen foto's mochten maken. Ook stonden er mooie oude auto's en hebben we de originele rode schoentjes uit de Wizard of Oz gezien en de originele Kermit de kikker.
We liepen nog even terug naar de Old Post Office voor muntjes uit de pennyautomaat voor de verzameling van Anouk en toen met de metro naar Pentagon City. Hier was een mooie mall waar Joris een Playstation Vita heeft gekocht en Anne-Marie goed is geslaagd bij de Victoria's Secret. Hierna met de metro en de bus door naar Georgetown. Een oude wijk van Washington met mooie oude huizen. Hier haalden we voor Anouk's verjaardag cupcakes bij Georgetown Cupcakes, bekend van de televisie op TLC. Bij Mr. Smith gingen we lekker eten in de patio. Het eten was erg lekker en na afloop werd er voor Anouk gezongen en kreeg ze een taartje met een kaarsje er op.
Daarna snel terug naar het hotel waar Anouk nog een keer een kaarsje uit mocht blazen op haar cupcake. Deze waren erg lekker. Daarna lekker slapen, want morgen moeten we vroeg op voor onze vlucht naar Chicago.