Double click Amerika 20122011
Na ons laatste ontbijt in de camper deden we de laatste spullen in de koffers. We haalden nog even een doekje door de camper en gingen om iets over acht op weg naar Tappan om de camper in te leveren. Nog een laatste keer tanken en om 9.30 uur waren we al bij Moturis. Daar waren we al snel klaar. Een chauffeur van Moturis zou ons naar Newark Airport brengen en van daar moesten we dan zelf vervoer regelen naar Brooklyn. Gelukkig wilde de chauffeur ons rechtstreeks naar Brooklyn brengen en dat zelfs voor minder dan een taxi ons gekost zou hebben.
28 juli 2012
Via de Brooklyn Bridge reden we Brooklyn binnen en al voor 12.00 uur waren we bij ons hotel, het Sheraton Brooklyn. Veel vroeger dan we van te voren gedacht hadden. We konden gelukkig ook al meteen inchecken en kregen een mooie kamer op de elfde verdieping. Er zijn goede bedden, een mooie badkamer met inloopdouche, een grote flatscreen tv en een koffiezetapparaat met Starbucks koffie.
Vlakbij het hotel aten we eerst een broodje bij de Subway. Daarna namen we de metro naar de wijk Tribeca. Hier had Anouk bij de Barnes en Nobles een boek weg laten leggen. Toen we uit de metro stapten zagen we in de verte de nieuwe torens van het WTC al.  In Tribeca staan veel oude gebouwen met brandtrappen. Altijd weer mooi om te zien. Het boek van Anouk lag al klaar en we namen de metro naar Fifth Avenue. Het was bewolkt en af en toe viel er een druppel. De temperatuur was goed, maar in de metrostations was het ontzettend heet.
We begonnen op Fifth Avenue bij de FAO Schwartz, een enorme speelgoedwinkel. Hier vind je enorme knuffeldieren, poppenhuizen, al het speelgoed dat je maar kunt bedenken en een grote piano waar kinderen over de toetsen kunnen lopen. Ook wel bekend uit de film Big, met Tom Hanks. Ook was hier een Muppet werkplaats en een gigantische snoepafdeling. Daarna liepen we de Trump Tower in waar een mooie motor stond die gemaakt is door Orange County Shoppers. Verder hebben we eigenlijk alleen maar wat etalages gekeken. Overal herkennen we nu gebouwen van twee jaar geleden en op elke hoek zie je weer een hotdogkraampje. Wel lekker relaxed dat we toen alle toeristische dingen al gedaan hebben. Deze keer zien we wel wat we gaan doen en we doen in ieder geval alles lekker op ons gemak.
We wilden eigenlijk via Bryant Park naar Times Sqaure lopen, maar de lucht werd gitzwart. We liepen dus maar meteen door naar Times Square en waren daar net toen het begon te regenen. We gingen dan ook snel het Hardrock Café binnen om iets te drinken. Toen we weer buiten kwamen begon het weer op te klaren. Het was enorm druk op Times Square, wat een mensenmassa en wat een lichtreclames overal. We gingen nog wat winkels binnen en bij de Aeropostale kochten we nog wat laatste dingen. Op de eerste verdieping had je bovendien een mooi uitzicht op Times Sqaure. Hier zagen we ook dat ze aan de overkant een aantal hele mooie auto's neer aan het zetten waren. Een lambourghini, een Batmobiel en een Dodge Viper. Erik en Joris gingen ze nog even van dichtbij bekijken terwijl Anne-Marie en Anouk de Forever XXI in gingen. Daarna gingen we nog even samen de enorme Disneywinkel in.
We hadden intussen honger gekregen, maar overal op Times Square was het ontzettend druk. We liepen een stukje verder en daar kwamen we een Applebees tegen waar we erg lekker gegeten hebben. Daarna met de metro weer terug naar het hotel.