DoubCruise - New Orleans 2018-2019
Op zaterdag 29 december vlogen we met United Airlines vanuit Amsterdam via Houston naar New Orleans. De eerste vlucht duurde bijna tien uur en de tweede nog drie kwartier. Het eten was niet om over naar huis te schrijven, dus dat doen we dan ook maar niet. Verder verliep alles heel voorspoedig. Met de taxi waren we al snel in het Residence Inn by Mariott New Orleans Downtown, waar we met zijn vieren een nette suite kregen. We gingen nog even wat eten bij de Gordon Biersch Brewery. Erg lekker. Via nog mooi voor kerst versierde straten liepen we terug naar het hotel waar we na onze lange reis al snel in slaap vielen.

De volgende ochtend liepen we na een prima ontbijtje alvast even naar de Cruise terminal. Daar zagen we de Carnival Dream al liggen. Wat een enorm schip. Vervolgens liepen we een stukje richting het French Quarter. We dronken lekkere koffie bij PJ's en gingen nog even shoppen bij de Riverwalk outlet en toen was het tijd om terug te gaan naar het hotel en een Uber te nemen naar de Cruise terminal.
29,30 december 2018
Hier konden we meteen onze koffers afgeven en moesten we nog even door de handbagage controle en de douane. Alles liep gesmeerd en binnen no time waren we aan boord. We kamen binnen bij het enorme glazen atrium. Wat een hoogte en alles nog mooi met kerstversiering en een enorme kerstboom. Ook de brievenbus voor de kerstman ontbrak niet. We liepen een ronde over het schip dat zo enorm is dat je gemakkelijk kunt verdwalen en we aten een heerlijk broodje bij een van de vele restaurantjes. Op een gegeven moment moesten we ons melden in ons Muster station, in ons geval een van de grote restaurants, voor de safety dril. We hoefden gelukkig zelf geen zwemvest aan. Daarna begon al snel de Sail Away party aan het deck terwijl we de Mississippi af begonnen te varen. We zagen zo het French Quarter al mooi liggen. En ondanks dat het erg mistig was, was de temperatuur prima. Tijd voor een lekkere cocktail en biertje dus.
Daarna zagen we dat onze koffers klaar stonden bij onze kamer. Deze was niet groot, maar zag er prima uit met alles wat we nodig hebben en een fijn bed.
's Avonds aten we voor de eerste keer heerlijk in het Crimson restaurant en daarna gingen we naar de pianobar waar lekker meegezongen werd. Een lekker biertje en wijntje erbij. Hier kunnen we wel aan wennen.