DoubCruise - New Orleans 2018-2019
Eerder deze week was er nog regen voorspeld voor vandaag, maar toen we wakker werden scheen de zon en dat bleef ook zo. Alweer een mooie 29 graden. Het schip kan in het ondiepe water van Belize niet aanleggen, dus moesten we met een tenderboot aan wal. We hadden in het begin van de cruise al geregeld dat we met de eerste tender van boord mochten. Ook dat was allemaal heel goed geregeld. Eenmaal aan wal liepen we snel door de winkeltjes heen om aan de achterkant van de cruise port kennis te maken met onze gids van vandaag, Elvis.
3 januari 2019
We gingen namelijk kajakken door grotten. Met een busje reden we eerst een stukje door Belize stad en daarna was het nog ongeveer een uurtje rijden. Aangekomen bij de jungle kregen we allemaal een zwemvest, een helm met hoofdlampje en een peddel. Hiermee liepen we een stuk door de jungle en moesten we een aantal keren een riviertje oversteken. Bij de aanlegplaats van de kajaks kregen we een tweepersoonskajak toegewezen en toen gingen we op weg. Wat een prachtig helder water, dan weer groen, dan weer blauw. De grotten waren gelukkig niet helemaal gesloten. Steeds had je weer een doorkijkje naar de mooie groene jungle.
Totdat we bij een kleine opening kwamen. De gids ging in het donker naar binnen en ineens kwamen er honderden vleermuizen door het gat naar buiten gevlogen. Daarna gingen we één voor één de grot in en moesten we onze hoofdlampen uitdoen. Het was ineens stikdonker. Terwijl de gids af en toe even met zijn hoofdlamp knipperde moesten we een voor een het gat weer door . Wij gingen als laatste. Heel bijzonder om van de donkere grot ineens weer het licht in te varen. We legden even aan bij een strandje en toen gingen we weer een heel stuk in tegengestelde richting. Niet iedereen in de groep was even handig met de kajak en er lag er nogal eens een in de weg, maar ondanks dat was het een prachtige tocht. Met de bus reden we in een uurtje weer terug naar de cruise port en daar lag al een tenderboot klaar die we terug naar het schip namen.
Daar namen we nog een lekker drankje in de rum bar. Na alweer een heerlijk diner gingen we in het grote theater dat uit drie verdiepingen bestaat naar een geweldige show, Flick. Een combinatie van filmmuziek, dans, zang en spelen met licht en lasers. Echt geweldig gedaan.