DoubCruise - New Orleans 2018-2019
Ook hier is het ontbijt weer erg lekker en ook de koffie is goed en dat is lang niet altijd zo in Amerika. Een paar minuten lopen van het hotel vandaan hadden we afgesproken met Kathy van Free Tours by Foot. Zij ging ons vandaag rondleiden op het St. Louis Cemetry No 1. Hier mag je namelijk zonder gids niet op. Ze vertelde over de overheersing door de Fransen, de Spanjaarden en de Britten. En over dat New Orleans moerasgebied is en dat overal waar je maar kunt kijken eigenlijk begraafplaats was, maar dat alles steeds wegspoelde. Uiteindelijk bedacht men om boven de grond te gaan begraven in familiegraven en daar begonnen ze op dit kerkhof mee. Buiten de officiële begraafplaatsen om hebben ze overal gewoon bovenop gebouwd. Zelfs het Superdome. Geen wonder dat er hier zoveel spookverhalen zijn. Bovendien namen de vrijgekochte slaven uit Haïti die hier kwamen wonen Voodoo mee. De beroemdste Voodoo priesteres Marie Laveau, ligt hier begraven. Toen we hier in 2014 waren stond dit graf nog vol met kruisjes van bijgelovigen. Dat is ook een van de redenen dat je hier zelf nu niet meer naar toe mag. Ook Nicolas Cage heeft hier alvast een tombe in de vorm van een piramide neer laten zetten. Die zat in 2014 nog vol lippenstiftkusjes, maar die zijn intussen ook weggehaald.
7 januari 2019
Het was intussen lekker warm geworden, zo'n 21 graden vandaag. We brachten de vesten terug naar het hotel en gingen op het terras van Café Beignet een lekker stukje worteltaart eten. Daarna namen we op Canal Street de oude St. Charles Streetcar naar het Garden District. Bij het Pontchartrain Hotel stapten we uit om naar de rooftopbar te gaan. Die was helaas nog gesloten, maar we hadden door de ramen toch uitzicht op de het French Quarter en de grote brug en aan de andere kant op het Super Dome. We liepen verder langs de meest prachtige huizen. Het voelt alsof je zo de set van de serie North and South op loopt. Hier wonen duidelijk de rijkere Amerikanen. Veel bekende sterren hebben hier ook een huis.
We liepen naar Magazine Street waar we wat gezellige winkeltjes inliepen en een koud drankje dronken op een terrasje. Daarna namen we de Streetcar weer. Bij de Universiteit aan de ene kant en het Audubon Park aan de andere kant stapten we weer uit. Wat een gigantische bomen staan hier, overal eekhoorntjes en ook hier om het park heen weer prachtige huizen. Van hieruit namen we de streetcar weer terug naar Canal Street waar we bij de Subway een lekker broodje aten.
Na even uitgerust te hebben in het hotel was het tijd om de met steetcar op weg te gaan naar het Smoothie King Center, naast de Super Dome. We hadden kaartjes weten te bemachtigen voor de basketbalwedstrijd van de New Orleans Pelicans tegen de Memphis Grizzlies. We hadden geweldige plaatsen en konden alles goed zien. Een spannende wedstrijd die gewonnen werd door de Pelicans. Maar ook het volkslied vooraf en alle gekkigheid tussendoor waren geweldig om te zien.
Toen we met de streetcar terug waren op Canal Street aten we nog een lekkere pizza. Daarna gingen we nog wat barretjes met live muziek in op Bourbon Street. Vooral de band in de Fat Catz was erg goed.