DoubCruise - New Orleans 2018-2019
Op onze laatste dag in New Orleans namen we weer een andere streetcar. Deze keer die naar het City Park. We reden weer door een heel ander stuk van New Orleans tot aan het eindpunt van de lijn. Het City Park is ontzettend groot. Zelfs groter dan Central Park in New York. Wij hebben dan ook maar een klein stukje gezien, maar wel een heel mooi stukje. Eerst liepen we door een beeldentuin met hele grappige sculpturen waaronder een enorme spin en de beroemde blauwe hond van New Orleans. Daarna liepen we naar een stuk Bayou met enorme bomen waaraan Spaans mos hing en met over het water mooie bruggetjes. Zo hebben we toch een klein stukje van het moeras kunnen zien. Bij de Morning Call dronken we Café au Lait en we aten daar weer beignets bij. De poedersuiker vloog buiten in het rond.
9 januari 2019
Daarna namen we de streetcar weer terug. We liepen weer naar Jackson Square, want daar wilden we nog naar het Presbyterian met een tentoonstelling over de orkaan Katrina en een tentoonstelling over Mardi Grass. Vooral die over Katrina was indrukwekkend. Zeker de verhalen van de mensen die dit mee hebben gemaakt.
We kochten nog wat souvenirtjes en voor ons avondeten aten we vlakbij het hotel echt Creools eten. Pasta met rivierkreeftjes en kip met jambalaya. Erg lekker. Daarna nog even naar Fat Catz op Bourbon Street voor een laatste drankje.