DoubCruise - New Orleans 2018-2019
Helaas, de cruise zat er alweer op. Gelukkig hadden we nog vier dagen New Orleans voor de boeg. Ergens in de nacht waren we al in New Orleans aangekomen. Na het laatste heerlijke ontbijt haalden we onze koffers van de kamer en gingen we van boord. Ook dit was weer allemaal heel goed geregeld. We mochten bij de douane in een rij voor niet-Amerikanen en daar waren we de enigen. Dat hadden we aan boord al gemerkt. Voor we het wisten zaten we in een taxi naar ons hotel midden in het French Quarter, hotel Le Marais. Daar kregen we een prachtige kamer. We mochten nog ontbijten, maar dat hadden we al gedaan. Wel dronken we nog even koffie op de mooie binnenplaats van het hotel. We voelden zo vroeg al dat het heerlijk weer ging worden.
6 januari 2019
We wandelden richting Jackson Square en zagen onderweg al de typische huizen van New Orleans met mooie smeedijzeren balkonnetjes. Bij Jackson Square stonden straatartiesten en kunstenaars met vrolijk gekleurde schilderijen. We zagen de beroemde St. Louis Cathedral en we gingen nog wat grappige winkeltjes in. Daarna liepen we door naar de French Market met aan de ene kant eet en drinkstalletjes en aan de andere kant souvenirs. Vooral heel veel maskers en gekleurde kralenkettingen die gebruikt worden voor Mardi Grass.
Via kleine straatjes met alweer van die mooie huizen liepen we naar het einde van de beroemde Bourbon Street. Hier stonden ook alweer van die mooie huisjes  en een oude smidse die nu in gebruik is als café. Bij een restaurantje aten we als lunch Po Boys, de beroemde broodjes uit New Orleans. Daarna liepen we Bourbon Street af. Nu nog heel rustig, dat is 's avonds wel anders.
Nadat we even hadden uitgerust bij het hotel gingen we weer naar Royal Street. Hier was het begin van de Jean d'Arc parade die de start is van het Mardi Grass seizoen. Leuk om mee te maken. Na de parade gingen we eten bij BB Kings Club, waar een live band aan het spelen was. Daarna gingen we nog even Bourbon Street op. Een stuk drukker dan vanmiddag met straatartiesten en in iedere kroeg een live band.
Bij Café Beignet op Royal Street om de hoek bij ons hotel aten we lekkere beignets, ook alweer zoiets waar New Orleans bekend om staat. Daarna liepen we naar het water. In de verte bij de grote brug zagen we twee cruiseschepen liggen, een daarvan was de Carnival Dream die eind van de middag weer uit zou varen. We liepen een stuk langs het water en zagen de bekende radarboot Natchez voorbij varen.