Vannacht om twaalf uur hebben we nog even ballonnen opgeblazen, de slinger tevoorschijn gehaald en gezongen, want Anouk was jarig.  Daarna zijn we snel gaan slapen, want Anouk wilde graag op haar verjaardag naar de Universal Studio's in Osaka. 's Ochtends aten we eerst het gisteren door ons meegenomen ontbijtje op en daarna namen we de metro naar het treinstation. Op het metrostation stond iedereen weer keurig netjes achter elkaar te wachten. Nog een klein stukje met de trein en precies voor 9.00 uur waren we bij de Universal Studio's. Wat een mensenmassa liep daar naar binnen.
We liepen meteen naar het gebied van Harry Potter. Daar liepen we onder de mooie poort Zweinsveld binnen met zijn tovenaarswinkeltjes, boterbier en natuurlijk de Zweinstein Express. Daar zagen we ook Zweinstein al liggen. Bij het kasteel was een wachtrij van 50 minuten voor de 3D-ride the Forbidden Journey, maar omdat iedereen zo ver uit elkaar stond bleek dit zelfs nog korter te zijn. De wachtrij is al een attractie op zich. Het lijkt of je echt door het kasteel heen loopt met het kantoor van Perkamentus, de slaapzaal van Griffoendor, pratende schilderijen, de sorteerhoed en nog veel meer. De ride zelf was weer geweldig. Alsof je in je karretje zo achter Harry Potter aanvliegt over Zweinstein heen, langs spinnen en dementoren. Zo mooi gemaakt.
Het was intussen 21.00 uur en door de nu verlichte poort liepen we de Universal City Walk op waar we bij het Hardrock Café nog heerlijk gingen eten voor de verjaardag van Anouk. Als toetje kreeg ze een lekker ijsje met kaarsje en natuurlijk werd er voor haar gezongen. Weer een ander land waar ze jarig is geweest. Na het eten namen we de trein en de metro en veertig minuten later waren we weer in ons appartement waar we na een heerlijke dag alweer snel op één oor lagen.
Sinds kort is hier de Universal Spectacle Night Parade die door heel het park gaat, maar alleen op Main Street wordt er ook gebruik gemaakt van Projection Mapping op de gebouwen. We gingen in het speciale vak lekker op de stoeprand zitten en er werd ook gevraagd om tijdens de show te blijven zitten, zodat iedereen het goed kon zien. En een spektakel was het. Prachtige verlichte wagens met de bijbehorende muziek en projecties. Eerst Harry Potter, compleet met een levensgrote Zweinstein Express, zwerkbalveld en natuurlijk Zweinstein. Daarna levensgrote Transformers waarvan er één ook echt van auto in Transformer veranderde. Jurrassic World, waarbij er een aantal T-Rexen ontsnapten en op het publiek af kwamen en tot slot prachtige wagens van de MInions. Kijk zelf maar bij de filmpjes, dan is het beter te zien dan op de foto's.
Hierna nog de 3D-ride The Amazing Adventures of Spider Man, waarbij het zelfs lijkt of spiderman zo op je karretje springt en in Space Fantasy, een combinatie van droomvlucht en een achtbaan in het donker. Daarna splitsten we op. Joris ging naar een 3D-film van een serie die hij altijd kijkt. De andere drie gingen terug om nog een keer de Forbidden Journey bij Zweinstein te doen. Deze keer via de single riders lane, maar op de een of andere manier kwamen we in de fast pass lane terecht en zaten we binnen twee minuten in de attractie. Tijd genoeg dus om hierna ook nog even bij de toverstokjes show bij Ollivanders shop te kijken. We liepen terug naar Joris, dronken nog wat en terwijl Anne op de spullen paste ging de rest nog in de waterattractie van Jurassic World. Geen straf met dit weer. Nog een laatste keer in de Space Fantasy, omdat die zo mooi was en toen op weg naar onze gereserveerde plaatsen voor de avondshow.
Het was intussen al lekker warm. Het zou vandaag ook zo'n 29 graden worden en zonnig. Heerlijk en goed te doen met een beetje wind erbij. We haalden lekker wat ijskoud drinken uit één van de vele vendingmachines die hier ook weer staan. Daarna zagen we een wachttijd van maar tien minuten bij Backdraft, dus die deden we meteen ook even. Hier wordt een scene uit de flim levensecht nagebootst. Je voelt de hitte van het vuur en op het laatst lijkt de vlonder waarop je staat het te begeven. Wij wisten dit al, maar leuk om te zien hoe iedereen schrikt en gaat gillen. Onze magen begonnen te rommelen en we aten een lekkere pizzapunt en salade. Daarna gingen we naar Minionland. Wat mooi gemaakt hier. Natuurlijk gingen we ook in de Minion 3D-ride Despicable Me. Echt te grappig.
Daarna liepen we op ons gemak nog even door Zweinsveld heen en Joris kocht er een boterbierijsje. Iets verderop liepen we het gebied van Jurassic Park binnen. Hier gingen we in de Flying Dinosaur. Hiervoor hoefden we ondanks alle drukte maar een half uur te wachten. Wat een achtbaan. We moesten met zijn vieren naast elkaar gaan zitten. Daarna ging er een beugel over je schouders, buik en benen en werden de karretjes gekanteld. Zo kwamen we met ons gezicht naar beneden te liggen onder de achtbaan. En wat voor baan. Over de kop, kurkentrekker hier en daar en razendsnel.
Double click Japan 2019
12 juli 2019