Nadat we vanochtend eerst flink hadden uitgeslapen gingen we op weg naar Osaka Castle. Toen we het metrostation uitliepen zagen we dat het zachtjes was gaan regenen en dat zou de hele dag zo blijven. Wel met een heerlijke temperatuur. We aten eerst even een lekker broodje bij een bakkertje en bij een supermarkt kochten we voor een paar yen paraplu's. Door een mooi park liepen we richting het kasteel dat we al van veraf zagen liggen op een rots. Het kasteelterrein was omgeven door water en daar zagen we een mooi oud Japanse bootje varen.
We kochten kaartjes om het kasteel ook van binnen te zien. Eerst gingen we acht verdiepingen omhoog met de lift.  Daar hadden we een mooi uitzicht over Osaka. Vervolgens gingen we met de trap telkens  een verdieping omlaag. Op iedere verdieping lieten ze door middel van displays en voorwerpen de geschiedenis van het kasteel zien. Het kasteel is meerdere keren afgebrand en opnieuw opgebouwd. Osaka Castle is niet zomaar een mooi kasteel, maar ook één van de belangrijkste kastelen van Japan.
Na ons bezoek reisden we weer terug naar Namba. Daar gingen we eerst naar de overdekte Kuromon Ichiba Market. Hier wordt de hele dag onder andere verse vis en vlees verkocht. Zo zagen we grote kreeften, kleine gefrituurde octopusjes op stokjes en mooie schalen met sushi. Iets verderop stond iemand kogelvis klaar te maken. Dit moet heel secuur gebeuren. Er zit namelijk een ontzettend giftig deel in de vis dat goed verwijderd moet worden. Het bereiden van deze vis is in Nederland dan ook verboden. In Japan mogen alleen koks dit doen die een speciaal examen afgelegd hebben. Ook wordt er hier veel zee-egel gegeten en die werd hier ook vers bereidt. Verder werd er natuurlijk ook de beroemde Kobe beef verkocht. Wat hier in Japan ook opvalt is dat het fruit zo duur is. Dit moet van buitenaf ingevoerd worden. Je ziet dan ook vaak dat fruit voorzichtig per stuk verpakt is of zelfs in prachtige cadeauverpakkingen zit.
Omdat het nog steeds regende besloten we om eerst terug te gaan naar ons appartement om even uit te rusten en iets te drinken. Daarna liepen we met onze paraplu's naar de wijk Dotonbori iets verderop. Deze wijk is vooral bekend om zijn mooie lichtreclames waarvan die van de Running Man het meest bekend is.
Door de wijk loopt het Dotonbori kanaal met daaroverheen een paar bruggen. Wat was het ontzettend druk hier. Er bleek het jaarlijkse Osaka Minami Summer Festival aan de gang te zijn. Aan weerszijden van het water hingen verlichte lampions. en onder de brug zagen we een grote groep traditioneel geklede Japanners met grote trommels. Door het kanaal kwam de een na de andere traditionele boot gevaren en deze werden met veel geschreeuw en getrommel begroet. Erg leuk om te zien.
Omdat het zo ontzettend druk was en nog steeds regende besloten we om een andere keer terug te komen om Dotonbori verder te bekijken. We gingen iets verderop nog wat platenzaken binnen. Het was inmiddels half tien en bij de restaurants was het zo druk dat we besloten om op weg naar het appartement een Japanse curry te gaan eten. Ook deze keer weer erg lekker.
Double click Japan 2019
13 juli 2019