Nadat we het gisteren door ons gekochte ontbijtje opgepeuzeld hadden liepen we naar de bushalte. We gingen op weg naar de Kinkaku-ji tempel. Deze wordt ook wel de gouden tempel genoemd. Bovenop staat ook een gouden fenix. De tempel ligt in een mooie Japanse tuin en hij weerspiegelt prachtig in een vijver. Er liggen allerlei belangrijke relikwieŽn in opgeslagen. Daarom mag je hem niet van binnen bezoeken. Na een rondje door de tuin waarbij we de tempel van verschillende kanten konden bekijken gingen we dan ook weer verder.
Met de bus gingen we naar de Ginkaku-ji tempel. Toen we uitstapten moesten we nog een stukje lopen over het Philosophers path aan de oever van een kanaaltje. Via een klein straatje met houten winkeltjes en restaurantjes kwamen we bij de toegangspoort van de tempel. Deze tempel lag ook weer in een prachtige Japanse Zentuin met overal water, bruggetjes en netjes in rechte lijnen aangeharkt zilverzand. Er ligt zelfs een perfecte kegel van aangeharkt zilverzand die Mount Fuji voor moet stellen. De Ginkaku-ji wordt ook wel de zilveren tempel genoemd, maar in werkelijkheid is hij helemaal niet zilverkleurig. Hij werd gebouwd door een shogun die de gouden tempel probeerde te overtreffen, maar oorlog voeren kost geld en daarom is het er nooit van gekomen om de tempel met zilver te bedekken. Ook deze tempel weerspiegelde mooi in een vijver. Door de tuin liepen we steeds veder omhoog, zodat we bovenaan een mooi uitzicht op de tempel met op de achtergrond Kyoto hadden.
Toen we weer beneden waren liepen we terug door het winkelstraatje. Hier kochten we een paar mooie zijden waaiers en we aten er een tosti. We namen de bus terug naar het appartement, want het was intussen weer een beetje aan het regenen. We rustten wat uit op de kamer en daarna ging ieder lekker iets voor zichzelf doen. Joris nam de bus om op jacht te gaan naar nog wat Magic kaartjes en Erik ging wat winkeltjes bezoeken die hij interessant vond .

Anne en Anouk gingen nog een keer naar de Nishiki markt en naar de leuke overdekte winkeltjes die eromheen liggen. Ze kochten er allebei een leuke jurk, Anouk zelfs twee en aten er een verse Melon Pan met ijs die voor herhaling vatbaar was. Tussen alle winkeltjes door bleken nog een paar mooie kleine tempeltjes verstopt te liggen. Ook liepen ze nog voorbij een paar dierenwinkeltjes. Hier kun je op afspraak naar je nieuwe kitten of pup komen kijken. Zo ontzettend schattig. Jammer dat we daar niet naar binnen mogen, maar wel begrijpelijk.
Rond een uur of zes kwamen we weer allemaal bij elkaar bij de markt en we gingen eten bij Shakey's. Dit was een all you can eat pizza, pasta en curry restaurant. Het smaakte allemaal prima. De pizza's waren erg lekker, vooral de dessertpizza met custard, chocolade en poedersuiker. Na het eten haalden we wat chips en drinken voor op de kamer en speelden we een potje 30 seconds. Altijd lachen. Heerlijk om zo nog een keertje met zijn vieren op vakantie te zijn
Double click Japan 2019
18 juli 2019