Vandaag maakten we een dagtrip naar Nara. Nara was de eerste keizerlijke hoofdstad van Japan. Vlakbij het station liepen we Nara Park binnen. Hier zagen we meteen al enorm veel hertjes. Deze herten zijn hier heilig. Bij kraampjes kun je speciale voederkoeken kopen en het leuke is als je buigt dan buigen de herten terug. Het is wel de bedoeling dat je ze dan ook meteen een koek geeft. Anders gaan ze zelf op zoek naar koeken bij je. Heb je geen koeken bij je dan laten ze je gewoon met rust. Overal in het park zagen we de herten. Er lopen er hier honderden rond, vaak ook met kleintjes. Erg leuk om te zien.
We liepen eerst richting een grote vijver met een typische Japanse brug die naar een mooi paviljoen op het water leidde. Helaas begon het wel weer een beetje te regenen, maar gelukkig hadden we onze paraplu's bij ons.
Daarna bezochten we een aantal prachtige tempels. Eerst naar de Kasuga Taisha tempels, via een pad met aan weerszijden enorm veel stenen lantaarns begroeid met mos waar ook weer overal herten tussen stonden. Echt sprookjesachtig.
Daarna naar de Todaiji tempel met binnenin the Great Buddha van zestien meter met daarnaast twee enorme gouden Buddha's. De tempel zelf is het grootste houten bouwwerk ter wereld en echt prachtig.
Tot slot gingen we naar de Kofuku-ji tempel met zijn mooie vijf verdiepingen tellende pagode.
Het was inmiddels twee uur. Tijd voor de lunch. In een overdekt winkelstraatje in de buurt van het station aten we lekkere broodjes. Grappig hoe hier in Japan buiten bij de restaurants alles wat op het menu staat tentoongesteld staat. Soms met echt eten, maar meestal met heel echt lijkende kunststof displays. En hier is het what you see is what you get. Je krijgt alles precies zo op je bordje. We namen de trein weer terug naar Namba en gingen even uitrusten in ons appartement. Tegen zeven uur ging Joris op pad om te gaan eten met een oud-collega die ook in Japan is. Erik, Anne en Anouk hadden zin in Indiaas eten en vonden een piepklein restaurantje in de buurt dat goede reviews kreeg en terecht. Het eten was er heerlijk.
Double click Japan 2019
14 juli 2019