Vandaag hebben we weer heerlijk uitgeslapen. Het is per slot van rekening vakantie. Toen we opstonden was het dan ook al tijd voor brunch. Erik had nog wat brood liggen en Anne en Anouk gingen bij een koffietentje op de hoek lekkere American pancakes eten. Joris sliep intussen gewoon nog wat langer door. We besloten om Himeji Castle niet te bezoeken. Het schijnt heel erg mooi te zijn aan de buitenkant, maar niet zo interessant aan de binnenkant. We hadden dan ook geen zin om hiervoor anderhalf uur heen en anderhalf uur terug te reizen.
310, 138
Anouk besloot om lekker een middag te gaan winkelen. De andere drie gingen met de metro naar het aquarium van Osaka. Wat een ontzettend mooi aquarium was dit. Via een glazen tunnel waar de mooiste vissen en roggen om ons heen zwommen liepen we naar binnen. Daar zagen we als eerste de otters. Wat een leuke beestjes zijn dat toch.
Een stukje verderop zaten de papegaaiduikers. Wat zijn die beestjes snel in het water. Niet veel verder zagen we de zeeleeuwen. Er was ook een pasgeboren zeeleeuwtje bij. Zo lief.
Daarna kwamen we voorbij een capybara en de pingu´ns. Bij de pingu´ns lieten ze het echt sneeuwen en deze grappige vogels hadden er lol in om over het ijs te glijden. En zo lomp als ze op het land zijn, zo snel zijn ze in het water.
Het mooiste van het aquarium was toch wel de enorme watertank in het midden, zeven verdiepingen hoog. Hierin zaten enorme vissen, allerlei soorten kleine en grote haaien en prachtige grote mantelroggen die door het water leken te vliegen. Het meest bijzondere waren echter de enorme walvishaaien. Wat geweldig om die van zo dichtbij te zien. Zo beseften we ook pas hoe enorm groot deze watertank was. Er waren een paar duikers in bezig die niet eens opvielen.
We begonnen bovenaan op de zevende verdieping en liepen in cirkels steeds verder naar beneden met in het midden steeds de grote watertank en aan de andere kant aquariums met de meest prachtige vissen. Ook waren er wat kleinere verlichte bakken met mooie kwallen.
In een laag bassin mocht je roggen en haaien aaien. De roggen voelden enorm glibberig aan en de haaien juist heel ruw. Hier was ook een gedeelte met weer andere pingu´ns. Er waren ook een paar donzige kleintjes bij die keihard aan het piepen waren om gevoerd te worden. Omdat het aquarium zo mooi was liepen we nog een ronde en toen gingen we weer op weg naar de metro. Bij een JR station stapten we tussendoor uit om treinkaarten te reserveren voor morgen als we naar Kyoto gaan.
Anouk was intussen lekker rond gaan lopen in de wijk Namba en ze was zelfs helemaal doorgelopen naar Umeda. Ze kocht nog een mooie lange rok en dat was een belevenis op zich. Je krijgt hier een monstermodel mee naar het pashokje. Daar moet je je schoenen uitdoen voordat je naar binnen gaat. Als je iets over je hoofd moet passen krijg je een plastic gezichtsmasker, zodat er geen make up op de kleding komt. Als het artikel dan bevalt wordt het monstermodel omgeruild voor een nieuw artikel.

Tegen zeven uur ontmoetten we elkaar weer in de buurt van Dotonbori en samen liepen we naar de belangrijkste straat van deze wijk. Het was er nu ook weer druk, maar niet zo druk als afgelopen weekend. En ook geen vervelende paraplu's, want het was vandaag weer heerlijk warm. Wat een gekte hier ook weer. Deze straat bestaat vooral uit restaurants met overal schreeuwerige lichtreclames. Op de gevels hangen enorme bewegende krabben, draken, stukken sushi, kogelvissen en nog veel meer. Mooi om te zien, maar we besloten om toch maar ergens anders te gaan eten, weg uit de drukte. Niet ver van ons appartement gingen we eten bij een Izakaya. Dit is typisch iets van Japan. Je bestelt er net als in een tappasrestaurant allerlei gerechtjes en die deel je dan met iedereen aan tafel. Het was ontzettend lekker. Helaas zijn we vergeten foto's te maken. Een gezellige afsluiting van een relaxte dag.
Double click Japan 2019
16 juli 2019