Vandaag een kort verslag en ook wat minder foto's. Het was voornamelijk een verplaatsingsdag. We deden het lekker rustig aan vanochtend. Nadat we om 11.00 uur uitgecheckt waren namen we de metro naar Kyoto station. Daar kochten we allemaal wat lekkers en wat te drinken voor de lunch. Om 12.00 uur vertrok de Shinkansen (de hogesnelheidstrein) naar Nagoya waar we overstapten op de gewone trein naar Matsumoto. We gingen steeds hoger de bergen in. Het landschap werd steeds mooier. Intussen aten we onze lunch.
Iets na 15.00 uur kwamen we aan op het station van Matsumoto. Ons hotel lag hier recht tegenover. We kregen een piepkleine kamer met twee tweepersoonsbedden. Dat wordt wat behelpen twee nachten, maar dat wisten we van te voren. We zitten hier wel op een prima locatie om morgen op tijd naar Kamikochi te kunnen gaan. Nadat we de bagage op de kamer hadden gezet liepen we naar Matsumoto Castle. Het was intussen weer wat gaan regenen, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook dit kasteel lag weer in een mooi parkje aan een vijver, met op de achtergrond de bergen van Matsumoto. Over de vijver heen  liep een mooie rode Japanse brug naar het kasteel. Alweer zo'n mooi kasteel van zes verdiepingen met vijf mooie daken. De muren van dit oude Samoeraikasteel zijn zwart. Het wordt dan ook wel het Zwarte Kraaienkasteel genoemd.
Door het gezellige bergstadje liepen we weer terug naar het hotel waar we op de tiende verdieping koffie dronken met een geweldig uitzicht over Matsumoto. Daarna liepen we naar de Burger Chop. Joris had hier vorig jaar ook al gegeten met zijn vrienden en ze vonden het erg leuk dat hij weer teruggekomen was. Wat een grappig restaurantje. We kregen een plastic kip op tafel en als we wilden bestellen moesten we erin knijpen. Van achter uit het restaurant werd er dan terug geroepen. Natuurlijk bestelden we hier allemaal een hamburger. Met een lekkere Corona erbij. Nu in het piepkleine kamertje maar even proberen om de hoognodige spullen uit de koffers te halen en niet al te laat naar bed, want morgen moeten we vroeg op.
Double click Japan 2019
20 juli 2019