Vandaag vroeg op. Joris, Anne en Erik vanuit Eindhoven met de auto en Anouk vanuit Amsterdam met de trein naar Schiphol. We vlogen om 10.25 uur van Amsterdam naar Warschau. Daar hadden we twee uur om over te stappen en een klein hapje te eten. Om 15.10 uur vlogen we verder gaan naar Narita Tokyo in Japan in een mooie Dreamliner. We hadden lekker veel ruimte. Anne en Anouk drie plaatsen met zijn tweeŽn, ook Erik met een mevrouw drie plaatsen met zijn tweeŽn en Joris met zijn lange benen op een nooduitgangplaats voor ons. Na wat hazenslaapjes, wat films en niet eens zo'n slecht eten landden we tien uur later in Narita Tokyo. Op het vliegveld moesten we onze JR treinpassen activeren en het kastje voor de WiFi ophalen, omdat we natuurlijk niet zonder internet kunnen. Daarna namen we de trein naar Sjinjuku station in Tokyo.
Daar aangekomen liepen we naar ons appartement. We konden er eigenlijk om 17.00 uur pas in en het was pas 12.15 uur, maar we hadden geluk dat het al schoon was gemaakt. We trokken snel wat luchtigere kleding aan en gingen toen eerst maar eens wat drinken bij de Starbucks. Daarna gingen we de wijk Shinjuku verkennen. Precies wat je van Tokyo verwacht. Overal enorme reclameborden, lichtjes, toeters en bellen. Grote arcadehallen met grijpmachines. En op een hoog gebouw de kop van Godzilla. We kochten wat broodjes en een salade in een Family Mart en dit aten we buiten even op. In ťťn van de vele vending machines haalden we een koud drankje. Deze machines staan overal en het kan niet gek genoeg wat er allemaal in zit. Als we alle smaken willen proberen zijn we nog wel even bezigubbelklik om deze tekst te bewerken.
We besloten om ook al even wat platenzaken binnen te gaan en daar vonden we meteen ook al twee elpees die op ons lijstje staan. Echt grappig. Je moet gewoon ergens een smalle trap op naar binnen, met een piepklein liftje omhoog en dan zit er ergens op een verdieping ineens een klein platenzaakje. We liepen nog wat rond door het redlight district en langs een beroemd robotrestaurant waar de prijzen toch wat te hoog voor ons waren. Daarna gingen we via een hotel naar een dakterras waar het hoofd van Godzilla op staat en daar dronken we een lekker koud biertje. Ieder uur begint Godzilla te grommen en rook te spuwen. Een klein kindje dat bij ons op het terras zat schrok zich rot.
Voor ons avondeten gingen we naar Torikizoku. Dit is een restaurantketen waar je aan tafel een ipad hebt waar je op aangeeft wat je wilt eten. Voornamelijk yakitori. Die bestelden we dan ook met nog wat andere dingen. Je krijgt alles op kleine schaaltjes en je kunt steeds weer bijbestellen. We hadden natuurlijk allerlei soorten yakitori, gevulde paprika, gebakken camenbert en frietjes. Het een viel meer in de smaak dan het ander, maar we hadden prima gegeten. Daarna haalden we nog wat kouds te drinken en wat te snacken voor op de kamer. En rond negen uur stortten we in slaap. We hadden dan ook een complete nacht overgeslagen. Morgen weer een stuk van Tokyo verkennen, maar wat we tot nu toe gezien hebben belooft veel.
Double click Japan 2019
7,8 juli 2019