2 januari 2017
Dou Zuid-Afrika 2016-2017
Het ontbijt in dit hotel was super goed. We kregen zelfs pannekoeken met stroop. Heerlijk. Na het ontbijt stapten we in de bus om een stukje verderop een kaarsenfabriek te gaan bezoeken. Hier waren allemaal huisjes met kunstnijverheid van Swaziland. Kaarsen in alle vormen en kleuren, mooi keramiek, houtsnijwerk en prachtige stoffen. Buiten was nog een marktje waar een paar mannen houtsnijwerk aan het maken waren. Toch hebben we nog niets gekocht hier. We komen nog genoeg moois tegen.
Een paar uur later maakten we een koffiestop bij een mooi restaurant met rieten dak. Hier dronken we koffie op het terras. Een stukje verderop zagen we mooie traditionele hutjes uit Swaziland die hier gebruikt worden voor hotelgasten. Van een aardige schoonmaakster mochten we ook even binnen kijken. We moesten wel even flink bukken om door de kleine ingang te kunnen.
Na weer een half uurtje rijden kwamen we bij de grens. Eerst moesten we weer een stempel halen om Swaziland uit te mogen. Hier was het ontzettend druk. Gelukkig wist Dawid, onze gids hier wel iets op. Hij verzamelde onze paspoorten en wist het voor elkaar te krijgen dat hij voor ons allemaal tegelijk een stempel in ons paspoort mocht halen. De paspoorten werden weer uitgedeeld en samen liepen we weer naar de grens van Zuid Afrika. Hier was het helemaal niet druk en al snel hadden we onze stempel om Zuid Afrika weer in te mogen.
Weer een paar uur laten maakten we een stop bij een Wimpy's voor een lekkere kop koffie en rond half vier waren bij het Hluhluwe Park. We stapten weer met zijn tienen in een jeep en daar gingen we weer. Dit park was ook ontzettend mooi. Veel groener en bergachtiger. Daardoor waren er ook bijna geen impala's, want die hebben grasland nodig. We zagen deze keer wel ontzettend veel neushoorns. Ook een drietal lekker zonnend in een waterpoel. Ook een hele kudde olifanten met kleintjes van pas een half jaar. Hier kun je wel uren naar kijken. Verder een aantal Nyala's (een Antiopensoort), wrattenzwijnen met kleintjes en weer veel buffels. Wat een prachtige rit weer.
Tegen zeven uur reden we richting de Ezulwini Game Lodge, midden in een pivé reservaat. Wat een mooie plek. We kregen weer een mooie kamer die uitkijkt op een klein zwembadje en het hoofdgebouw. Hier kregen we een heerlijke maaltijd in het open restaurant. Daarna gingen we lekker douchen om weer als een blok in slaap te vallen na een prachtige dag.