8 januari 2017
Dou Zuid-Afrika 2016-2017
Onze koffers hoefden vandaag pas om 8.45 uur bij de bus te staan. We zijn nog steeds vroeg wakker, omdat het hier zo vroeg licht is en verduisteringsgordijnen kennen ze hier niet. Volop de tijd dus om het reisverslag weer even bij te werken en rustig te ontbijten. We reden om 9.00 uur weg en gingen eerst een kijkje nemen in Port Elisabeth. We zagen hier ook weer prachtige oude huizen. Daarna bezochten we een parkje waar een monument stond voor Koningin Elisabeth. Er was ook een prachtige mozaieken vloer met allerlei voorstellingen die te maken hebben met Zuid Afrika.
We stapten weer in de bus en reden naar een mall. Hier konden we nog wat inkopen doen en we dronken er koffie. Daarna ging de reis verder naar St. Francis Bay. Wat een mooi plaatsje en wat een geweldige huizen. De meeste met uitzicht op zee. Het verschil tussen rijk en arm is hier in Afrika wel heel groot.
Bij het Cape St. Francis Resort kregen we een appartementje met een hele grote zit / slaapkamer, een keukentje (niet dat we gaan koken), een gigantische badkamer met aansluitend een soort buitendouche van ook nog eens 2 x 2 meter. Dit is echt wel de mooiste kamer tot nu toe.
Ook stond hier een metalen rij mensen van kind tot volwassene en een metalen afbeelding van Nelson Mandela. Je kon hier tussen gaan staan om een foto te maken, zodat je deel van deze rij wordt. David, onze gids, liet dit Erik doen. Hiernaast stond ook de hoogste vlaggenmast van Zuid-Afrika.
Op het terras van het restaurants aan het zwembad aten we eerst onze lunch. Hier werd ook verse sushi gemaakt, dus de keuze was snel gemaakt. Heerlijk met een flesje koude wijn er bij. Erik had een heerlijke hamburger met weer een lekker Windhoek biertje er bij.
Na het eten trokken we snel onze badkleding aan en liepen we naar het prachtige strand. Onderweg kwamen we nog de mooiste bloemen tegen. Wit zand en de zee in de mooste kleuren blauw. Er stond flink wat wind en dit zorgde voor mooie golven, maar toen we op het strand wilden gaan liggen werden we gezandstraald. Na een tijdje besloten we dan ook terug te lopen en even naar een zwembad te gaan achter onze appartementen. Heerlijk zo'n relaxdag tussendoor.
Toen we lang genoeg in de zon hadden gezeten dronken we nog wat bij het andere zwembad om ons daarna even lekker te gaan douchen. Om acht uur aten we buiten bij het zwembad weer een heerlijke maaltijd. We hebben hier in Zuid Afrika echt alleen nog maar lekker gegeten en dat met de nodige wijntjes en biertjes er bij. Dat wordt lijnen als we terug zijn.