28 december 2016
Dou Zuid-Afrika 2016-2017
Om zes uur vanochtend vertrokken we uit Eindhoven. Het was behoorlijk mistig en dat werd er richting Schiphol ook niet beter op. Sterker nog, de mist werd steeds dikker. Op Schiphol aangekomen waren we onze bagage al snel kwijt en ook bij de handbagage- en paspoortcontrole ging het rap. We zaten dan ook al snel aan een lekkere beker koffie bij de Starbucks.
We mochten ook op tijd gaan boarden, maar toen iedereen zat kwam er een mededeling dat we vanwege de mist toch een uurtje moesten wachten. Tegen 11.15 uur mochten we gelukkig opstijgen, dus dat viel nog mee. We hadden gezellig vier plaatsen in het midden bij elkaar met lekker veel beenruimte. Ook het eten en drinken was tijdens deze vlucht echt lekker. Zelfs met een glaasje wijn en ons eerste glaasje Amarula erbij. We vermaakten ons met films kijken en af en toe een hazenslaapje. Uiteindelijk landden we net voor 22.30 uur in Johannesburg, toch maar een half uurtje te laat.
Ook hier ging het snel met de paspoortcontrole en gelukkig waren ook alle koffers weer meegekomen. In de aankomsthal stond onze gids Dawid ons al op te wachten. Buiten stond onze chauffeur Anton met een splinternieuwe bus voor 50 personen en we zijn maar met 29, dus dat komt helemaal goed.

Een half uurtje later kwamen we aan bij het Centurion Lake hotel vlakbij Pretoria. De sleutels van de kamers waren al snel verdeeld en we kregen een mooie grote kamer waar we al snel in slaap vielen.