10 januari 2017
Zuid-Afrika 2016-2017
Heerlijk uitgeslapen vanochtend en dat was ook wel nodig na gisterenavond. Na een verfrissende douche weer lekker ontbeten om om 10.00 uur in de bus te stappen naar het Knysna Elephant Park. Hier kwamen we drie kwartier later aan. Eerst kregen we een informatiefilmpje te zien. De eigenaars van deze olifantenopvang zijn ooit begonnen met het opvangen van twee jonge olifantjes. Daarna zijn er steeds meer bijgekomen. Het zijn allemaal olifantenweesjes die hier opgevangen en verzorgd worden. Overdag hebben ze een behoorlijk stuk grond tot hun beschikking en 's nachts slapen ze in een binnenverblijf waar hun gezondheid goed in de gaten wordt gehouden.
Ze eten behoorlijk wat kilo's fruit, groenten en takken per dag Wij werden met een karretje achter een tractor naar de olifanten toegereden. Daar stonden al een aantal olifanten klaar achter een hek. Ze weten dat er weer een groep toeristen komt met emmertjes groente en fruit. We mochten de stukken groente en fruit uit onze handen laten pakken door de olifanten. Ze zuigen deze gewoon met hun slurf van je hand af.
Daarna mochten we met onze groep één van de olifanten aaien. Ze hebben een hele harde ruwe huid, maar de huid achter de oren is lekker zacht. De olifanten en vooral de toeristen worden goed in de gaten gehouden. De olifanten kunnen gaan en staan waar ze willen en de toeristen hebben zich maar aan te passen. Je mag ook niet achter ze of tusssen ze in gaan staan. Wij kregen de grootste olifant om te aaien. Zij moedert over de jonge olifantjes. Wat een groot dier, toch best wel spannend om zo dichtbij te komen.
Behalve olifanten liep er ook nog een kudde zebra's rond met een klein veulentje van pas een week oud. Wat ontzettend schattig.
Met de tractor werden we weer terug gebracht en in het restaurant dronken we nog koffie met een lekker stuk gebak er bij. We reden weer terug en stopten nog even in het centrum van Knysna. Daar liepen we even langs de kraampjes en winkeltjes voordat we weer terug reden naar het hotel.
Tijd om de rest van de middag lekker te relaxen aan het zwembad. We lagen lekker in het zonnetje en af en toe plonsten we in het zwembad om even af te koelen. Tussendoor aten we als lunch nog een lekker broodje op het terras van het hotel. Weer een heerlijk relaxte dag dus. We besloten om verder Knysna niet meer in te gaan en ook voor het avondeten lekker in het hotel te blijven. Vanavond maar weer een beetje op tijd naar bed, want morgen moeten we weer vroeg op.