Vandaag van Amsterdam naar Edmonton, Canada. Op zo'n vakantiedag ben je toch altijd weer vroeg wakker. Dat kwam goed uit want we wilden toch wat eerder vertrekken vanwege alle controles rondom Schiphol. We reden naar de gereserveerde parking bij Aalsmeer. Daar werden we met een shuttlebus naar de vertrekhal gebracht. De hele reis zonder ook maar een controle tegen te komen. Na het inchecken van de bagage haalden we eerst een lekkere café latte bij de starbucks en een broodje. Na nog wat appen met het thuisfront was het tijd om naar de gate te lopen. Daar zagen we echter nog geen vliegtuig van Icelandair staan. Balen want we hadden maar anderhalf uur voor de overstap in Reykjavik.
Dou Canada & Amerika 2016
2 augustus 2016
Met een flinke vertaging gingen we uiteindelijk boarden. De stoelen hadden behoorlijke zitruimte. Zelfs voor Erik prima. We kregen wat te drinken en na bijna drie uur zagen we IJsland liggen. Je kunt goed zien dat het echt vulkaangebied is. Na het landen moesten we eerst nog in de rij voor de paspoortcontrole en toen hadden we nog maar 20 minuten om bij de volgende gate te komen. Dat haalden we net, maar wat bleek. Weer vertraging. Voor niks in de stress gezeten. Eindelijk mochten we boarden en werden we met een bus naar het vliegtuig gebracht. Daar moesten we in de bus nog even wachten. Waarom weten we nog steeds niet, maar we zagen intussen wel onze koffers het vliegtuig in gaan. Die hadden de korte overstap dus ook gehaald. Altijd fijn.
Met veertig minuten vertraging stegen we op, maar de verloren tijd werd onderweg weer bijna helemaal ingehaald. We vermaakten ons met lezen en wat films kijken en we bestelden een lekker broodje. Onderweg zagen we Groenland goed liggen. Waarom dit Groenland heet weet ik ook niet, want je ziet alleen maar sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Om 17.50 uur plaatselijke tijd landden we. We waren binnen no time door de douane en meteen daarachter was de bagageband. Een hele leuke met allemaal ijshockey spelers in het midden. Onze koffers kwamen zowat als eerste. Op naar Hertz voor onze auto. Daar was ook al geen rij en zo stapten we nog geen uur na het landen in onze zwarte Grand Jeep Cherokee. Echt een gave auto.
Omdat we zo op tijd waren besloten we toch eerst nog even naar de West Edmonton Mall te gaan om het bestellijstje van de kids alvast af te werken. Dit gaat de komende twee weken namelijk niet meer lukken. Wat een enorme mall, met in het midden zelfs een ijshockybaan. Gelukkig konden we bijna alles vinden. We aten nog een klein hapje op de foodcourt en toen reden we naar hotel, het Wingate by Windham in Leduc. We kregen een mooie ruime kamer met een lekker bed waar we al snel inkropen. Het was intussen 22.00 uur plaatselijke tijd. voor ons gevoel zes uur 's ochtends met de acht uur tijdverschil. Morgen gaan we op weg naar Banff NP.