Vanochtend scheen het zonnetje al heerlijk en de voorspellingen voor de komende dagen zijn ook goed. We aten het ontbijtje dat voor ons was klaargezet en dat was prima. Al vroeg waren we dan weer op weg naar de andere kant van het eiland. Via een mooie bergweg reden we er naar toe. Onderweg stopten we bij de Little Qualicum Falls. Ook hier waren we weer de enige auto op de parkeerplaats. We liepen een loop over een bospad van een half uurtje waarbij we via bruggen weer steeds de kloof overstaken. Zo zagen we alle kleine, maar mooie watervalletjes heel goed. Een mooie ochtendwandeling om de dag mee te beginnen. Terug richting de hoofdweg zagen we nog een mooi hertje aan de kant van de weg, maar hij was te snel weg voor een foto.
Dou Canada & Amerika 2016
11 augustus 2016
Na een uurtje rijden kwamen we door het plaatsje Port Alberni. Hier haalden we nog even koffie bij de Starbucks en snel reden we weer verder. Weer anderhalf uur later reden we het plaatsje Ucluelet binnen. We reden onze cabin voorbij naar het kleine haventje. Hier gingen we bij Jamies Whale Watching Station een berentocht doen met een zodiac. We waren iets te vroeg en aten op een bankje aan de haven onze broodjes. Lekker zo in het zonnetje. We liepen nog even langs de winkeltjes en het oude houten kerkje van Ucluelet en toen was het tijd voor de bearwatch. We kregen een prachtig rood pak aan om in geval van nood te kunnen blijven drijven. Normaal ook voor de kou, maar nu in het zonnetje waren de pakken bloedheet.
Gelukkig mochten we al snel aan boord. Eerst gingen we een stukje door de haven. Daar zagen we al snel een aantal Bald Eagles. Deze enorme Amerikaanse zeearend met zijn witte kop is ook bekend van het wapen van Amerika. Wat een prachige trotse vogel.

Intussen zagen we nog een aantal zeehonden zwemmen. We zagen even hun kopje en dan doken ze weer onder. Een stukje verder op een eilandje zagen we een aantal kleine wasbeertjes in de bomen van besjes snoepen.
Op weer een ander eiland lag een groep zeehonden lekker van het zonnetje te genieten. Er waren ook een aantal jonge zeehonden bij met nog hun vacht. Wat mooi om zo in het wild te zien.
We gingen weer verder tussen alle eilandjes door. Soms langzaam, dan weer een heel eind snel. Tussen eilandjes begroeid met mossels gingen we weer langzaam, maar pas een uur later zagen we in de verte op een eilandje een moederbeer met cub. Onze gids manoevreerde zachtjes om het eilandje heen om de beer niet te laten schrikken en wij moesten heel stil zijn. Zo konden we vlakbij de beer met cub komen. Wat een prachig gezicht en zo dichtbij. Mama beer was steeds keien om aan het draaien om te zien of er wat te eten onder te vinden was. Het kleintje was intussen lekker rond aan het lopen. Deze cub hoeft niet meer zo dichtbij te blijven en kan binnenkort, als moeder een nieuw kleintje krijgt, zelfstandig verder.

Volgens de gids was de moederbeer bijzonder vanwege een witte vlek op haar borst. Dit is bij de zwarte beren op Vancouver Island zeldzaam. We bleven een hele tijd kijken. Net zo lang totdat moeder beer besloot weer verder het eiland op te gaan. Nu zijn al onze wensen wat beren betreft hier vervuld. Een zwarte beer en een grizzley in Banff NP en nu een moederbeer met cub. We gingen in rap tempo weer terug naar de haven. De boot stuiterde af en toe wel wat, maar we hadden geluk met zo'n kalme zee.
Vlakbij het Whale Watch station hadden we een supermarkt gezien. Hier deden we boodschappen voor de bbq van vanavond en voor het ontbijt. Daarna reden we naar de West Point Cottages. We hebben al veel leuke overnachtingen gehad, maar deze is echt geweldig. We hebben een mooie ruime cabin met alles er op en er aan. Voor de deur op een veranda staat een geweldige gasbbq en aan de achterkant is een houten veranda, compleet met hottub en prachtig uitzicht op de baai. Jammer dat we hier maar twee nachten zijn.
We brachten onze spullen naar binnen, dronken wat op onze veranda en daarna besloten we om een stuk van de Wild Pacific trail te gaan lopen, de Lighthouse Loop. Deze trail begint zoals de naam al zegt bij een vuurtoren. Een stuk voor de vuurtoren ligt een boei met bel in het water. Dit alles om schepen te waarschuwen. Er hebben er hier in het verleden al veel schipbreuk geleden door de vele rotsen in het water. We liepen langs kliffen en rotsstranden en zagen het water met geweld tegen de rotsen aan slaan. Dit alles met een lekker zonnetje er bij. Ook hier is het weer prachtig. Deze vakantie denken we telkens het kan niet mooier en dan zien we weer zoiets. Wat zijn we toch een geweldige reis aan het maken.
Een uurtje later hadden we de loop gelopen reden we terug naar de cabin. Daar gingen we eerst een tijdje lekker in de hottub zitten, heerlijk. Daarna ging de bbq aan. Intussen zagen we de zon boven de baai onder gaan. Wat hebben we het toch goed.
Hierna gingen we de zee op en maakten we snelheid. We hadden het intussen behoorlijk warm gekregen in onze pakken en de wind was echt lekker. We speurden alle eilanden in de buurt af, maar geen beer te zien. Steeds dacht je van wel, maar dan bleek het toch weer een rotsblok te zijn. Ongeveer een uur later zagen we een beer op een eilandje in de verte. We konden met de zodiac helaas niet dichter bij komen vanwege de rotsen, maar we hadden in ieder geval alvast een beer gezien.